Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γ' Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου

Πως κατέληξαν από την Επίδαυρο στην Ερμιόνη

Επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού για την «κατ΄ επανάληψιν» Γ' Εθνοσυνέλευση του 1827.

Επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού για την "κατ΄ επανάληψιν" Γ΄ Εθνοσυνέλευση του 1827 στην Ερμιόνη, θα πραγματοποιηθούν 14 & 15 Μαρτίου.

Η Γ' Εθνοσυνέλευση κατατάσσεται στις σπουδαίες Εθνοσυνελεύσεις, πού πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης τον 1821.

Επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού για την "κατ΄ επανάληψιν" Γ΄ Εθνοσυνέλευση του 1827 στην Ερμιόνη

Ξεκίνησε τις εργασίες της στην Επίδαυρο (6 Απριλίου 1826), αλλά αιφνιδίως διεκόπη λόγω της πτώσης τον Μεσολογγίου (10 Απριλίου 1826). Συνεκλήθη «κατ'επανάληψιν» στην Ερμιόνη (18 Ιανουαρίου 1827 έως 17 Μαρτίου 1827) και ολοκλήρωσε τις εργασίες της στην Τροιζήνα στις 5 Μαίου 1827. 

Στην Ερμιόνη συνήλθε με την προτροπή και καθοδήγηση τον Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και οι εργασίες της έλαβαν χώρα στο «Βουλευτικό οίκημα», το οποίο στεγάζει σήμερα το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης. 

Επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού για την "κατ΄ επανάληψιν" Γ΄ Εθνοσυνέλευση του 1827 στην Ερμιόνη

Η Γ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη αναδείχθηκε σπουδαίος πυλώνας στήριξης της Ελληνικής Επανάστασης, γιατί επωμίσθηκε δυναμικά το ρόλο της «επίσημης Κυβέρνησης». Συνάμα, όρισε με σαφήνεια ως πολίτευμα της χώρας το Κοινοβουλευτικό, στη βάση τον οποίον συντάχθηκε λίγους μήνες αργότερα το Σύνταγμα της Τροιζήνας. 

Επιπροσθέτως, εκδήλωσε την εθνική ανάγκη για την εκλογή τον Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτον Κυβερνήτη της Ελλάδας και σφυρηλάτησε την εθνική ενότητα και συμφιλίωση των Ελλήνων.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.