Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πώς και πότε θα έρθουν 7.000 Αλβανοί εργάτες για να δουλέψουν στα χωράφια

Πώς και πότε θα έρθουν 7.000 Αλβανοί εργάτες για να δουλέψουν στα χωράφια

Ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων Χρ. Γιαννακάκης και η δημοσιογράφος Ήρα Λόντο καλεσμένοι του Άκη Γκάτζιου στο anagnsostis.org

Επτά χιλιάδες εργάτες γης από την Αλβανία, αναμένονται να έρθουν το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα για να εργαστούν στα χωράφια.

Πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία που έχει δρομολογηθεί και αναμένονται να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες υγειονομικού ενδιαφέροντος σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τον κορωνοϊό.

Ποιά θα είναι τα μεροκάματα, πού θα εργασθούν οι Αλβανοί εργάτες, πώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα μετάδοσης πιθανών εισαγόμενων  κρουσμάτων κορωνοιού, πώς προετοιμάζεται η γειτονική χώρα για όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για μεροκάματο;

Καλεσμένοι του Άκη Γκάτζιου στο anagnostis.org ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων Χρήστος Γιαννακάκης και η δημοσιογράφος Ήρα Λόντο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Η διεπαγγελματική οργάνωση έχει στείλει ήδη στα αρμόδια υπουργεία σχέδιο με 11 προτάσεις, που στοχεύουν στον έλεγχο των εποχικών εργατών γης που θα αφιχθούν στην Ελλάδα, αλλά και στη λήψη υγειονομικών μέτρων, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού. 

Σύμφωνα με τον κο Γιαννακάκη η προέλευση εργατών γης στην Ελλάδα προέρχονται κατά 90% από την Αλβανία και η σχέση των εν λόγω εργατών με τους αγρότες - εργοδότες είναι πολυετής.
 

Home design

 

Σχόλια

Λεωνίδας (χωρίς επαλήθευση) Δευτέρα 04/05/2020 - 14:15

Τελικά είναι οι μόνοι πού δουλεύουν.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.