Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πως η ξενοκρατία του Ναυπλίου έφερε Ευρωπαϊκό αέρα στην Ελλάδα

Συναπάντημα πολιτισμών και κουλτούρων με τη ματιά του Δημήτρη Οικονομόπουλου.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 28 Δεκ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Σημαντικό εγχείρημα τόλμησε ο Δημήτρης Κ. Οικονομόπουλος. Να καταγράψει και να συμπυκνώσει τον χρόνο και τα γεγονότα. Μέσα στις σελίδες μιας ιστορικής μελέτης, 610 χρόνια παρελθόντος παρουσιάζονται ανάγλυφα στο πόνημα «Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212-1822)».

Όπως τόνισαν οι οικοδεσπότες και οι ομιλητές Δημήτρης Κωστούρος, Τάσσος Χειβιδόπουλος, Πέτρος Τατούλης και Χρήστος Πιτερός, η Ιστορία  του Ναυπλίου έχει και κάποια κρυφά… αλλά εκκωφαντικά στοιχεία (που αποκαλύπτουν οι ειδήμονες αναλυτές μελετώντας το βάθος των γεγονότων και ανακαλύπτουν τις πτυχές της Ιστορίας που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια…).

Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία

Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία

Πρόκειται, κυρίως, για την επίδραση και μεταφορά της ευρωπαϊκής νοοτροπίας και τρόπου ζωής πάνω στον ελληνικό πολιτισμό…

Στην διάρκεια των 610 χρόνων της ξενοκρατίας, συναντήθηκαν στο Ναύπλιο οι κουλτούρες των Φράγκων, των Βενετών και των Τούρκων, αφήνοντας πίσω τους τα ίχνη διαφορετικών πολιτισμών και τεχνών που δόμησαν, με βάση την κλασική Ελλάδα, το σύγχρονο ελληνικό Κράτος.

Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία

Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία

Ο Δημήτρης Κ. Οικονομόπουλος κατάφερε να δώσει στην μελέτη του, με το δικό του γλαφυρό ύφος, τον απόηχο της αρχιτεκτονικής πλοκής των ετερόκλιτων πολιτισμών που πέρασαν από την πόλη.

Το έργο του συγγραφέα δεν είναι ιστορικό μυθιστόρημα… Είναι Ιστορία… Είναι γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη και που τα βλέπει με την ματιά του αντικειμενικού ιστορικού.

Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία

Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία

Στην κατάμεστη αίθουσα του Βουλευτικού παρουσιάστηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου η ιστορική μελέτη, επίσης έκδοση  του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», «Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία (1212-1822)» που έρχεται, ως συνέχεια, να συμπληρώσει την «Ναυπλία» του Μιχαήλ Γ. Λαμπρυνίδου.

Ας είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του Δημητρίου Κ. Οικονομόπουλου, με την προσμονή να βρεθούν και άλλοι αντάξιοι μιμητές της καταγραφής της Ιστορίας της πόλης.

Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία

Ιστορία του Ναυπλίου – Ξενοκρατία

των προεδρείων και των στελεχών των ΚΤΕΛ Α.Ε.

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.