Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πως βλέπουν οι Κύπριοι την πρόκληση των Τούρκων

Σε επιφυλακή για τις κινήσεις του σεισμογραφικού Oruc Reis, το οποίο εισβάλλει σε κυπριακή, ελληνική και αιγυπτιακή υφαλοκρηπίδα. Δείτε τον σχετικό Χάρτη.

Το πρώτο βήμα μετά τις συνεχόμενες απειλές έκανε η Άγκυρα, η οποία μέσω του Σταθμού της Αττάλειας, εξέδωσε σήμερα Navtex για διεξαγωγή θαλάσσιων ερευνών από το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εντός των υφαλοκρηπίδων της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου, όπως αυτές καθορίζονται από το Δίκαιο της Θάλασσας.

Συγκεκριμένα, η νέα τουρκική πρόκληση, αφορά τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάφου, στο τριεθνές σημείο στο οποίο συναντώνται οι θάλασσες των τριών προαναφερθεισών χωρών με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά θαλάσσια περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Η νέα Navtex βρίσκεται στα όρια της Κυπριακής Αποκλειστικής Ζώνης στα δυτικά σύνορα του Οικοπέδου τέσσερα και βορειότερα εκτείνεται εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας, περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά της Πάφου.

 

Σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσε η Άγκυρα, οι έρευνες του Oruc Reis στην περιοχή, θα έχουν διάρκεια από σήμερα μέχρι τις 2 Αυγούστου, ενώ θα συνοδεύεται και από δύο βοηθητικά σκάφη.

Η νέα πρόκληση της Άγκυρας η οποία έρχεται σε ένα κομβικό σημείο, σήμανε συναγερμό, κυρίως στην Αθήνα, η οποία έχει ήδη προειδοποιήσει για συνέπειες σε περίπτωση που η Τουρκία κλιμάκωνε την ένταση στην περιοχή

Στο μεταξύ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις στις 14.23 άνωθεν της νήσου Στρογγύλης και της νήσου Μεγίστης στα 12.500 πόδια.

reporter.com.cy

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.