Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Απεργία στους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας

Πόρτα στους τουρίστες

Γιατί έβαλαν λουκέτο οι αρχαιολογικοί χώροι της Αργολίδας
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 11 Οκτ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Άλλοι απογοητευμένοι και κάποιοι άλλοι εκνευρισμένοι έφυγαν σήμερα οι τουρίστες από το Παλαμήδι, την Τίρυνθα, την Επίδαυρο, και αλλού, καθώς βρήκαν πόρτες κλειστές. 

Ο λόγος, η απεργία που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι σε αρχαιολογικούς χώρους την Πέμπτη 11/10 για να διαμαρτυρηθούν για την πιθανή εκχώρηση πολιτιστικών μνημείων στο υπερταμείο.

Παρότι το Υπουργείο Πολιτισμού βεβαίωνε πως δεν έχει γίνει, ούτε πρόκειται να γίνει, καμία μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων και μουσείων, και έκρινε την εν λόγω απεργία άνευ αντικειμένου, οι εργαζόμενοι επέμειναν στην απόφασή τους να βάλουν λουκέτο.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού και ιδιαίτερα οι αρχαιοφύλακες στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία καταδικάζουν κάθε φορά δηλώσεις που αμφισβητούν τον δημόσιο χαρακτήρα των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας μας.

Αυτό που συμβαίνει τώρα όμως ξεπερνά κάθε όριο. Καμιά κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να εκχωρήσει αρχαιολογικά μνημεία και χώρους σε δανειστές. Επίσης καμιά χώρα στον κόσμο και για κανέναν λόγο δεν έχει υποθηκεύσει την πολιτιστική της κληρονομία.

Αν λοιπόν δεν υπάρχει θέμα τότε γιατί δεν ανακαλούνται οι σχετικοί νόμοι που περιέχουν με κωδικούς την εκχώρηση στο Υπερταμείο αρχαιολογικών χώρων και μουσείων; Πως γνωρίζει ο κος Υφυπουργός ότι η Ακρόπολη δεν εκχωρείται; Άρα γνωρίζει ποια μνημεία και μουσεία έχουν εκχωρηθεί. Και αφού δεν υπάρχει θέμα γιατί δηλώνει επισήμως η κυβέρνηση ότι έχει γίνει λάθος ή ότι έχουν γίνει βιαστικές κινήσεις που πρέπει να διορθωθούν».

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.