Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Παναγιώτης Νίκας έγγραφο Κομισιόν σκουπίδια

Ποντάρει στους τεχνοκράτες ο Νίκας για την υλοποίηση της ΣΔΙΤ Απορριμμάτων

Αισιόδοξος ότι θα δοθούν επαρκείς απαντήσεις σε τεχνοκρατικό επίπεδο εμφανίζεται ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Τι λέει για την επιστολή - «βόμβα» της Κομισιόν και για την πορεία μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Σε τεχνοκρατικό επίπεδο, από αρμόδιους παράγοντες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα δοθεί η απάντηση στα ερωτήματα που τίθενται σε έγγραφο αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφορικά με την ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, αλλά και περίπου 15 άλλες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, που βρίσκονται υπό κατασκευή.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου, εξέφρασε αισιοδοξία μαζί και την εκτίμηση ότι «θα υπάρξει επάρκεια στις απαντήσεις» και ότι «το έργο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί».

Το έγγραφο θέτει σωρεία ερωτημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων τα ποσοστά της ανακύκλωσης, το κόστος διαχείρισης ανά τόνο, τη λειτουργία των ΧΥΤΥ, την μεταβατική διαχείριση, τη διαχείριση του κομπόστ.

Η εν λόγω επιστολή έχει αποσταλεί από την Κομισιόν στην Ελληνική πλευρά από τις 15 Ιουνίου, αλλά περιήλθε σε δημοσιογραφικά χέρια μόλις προχθές.

Ήδη τεχνικοί σύμβουλοι ετοιμάζουν τεκμηριωμένη απάντηση με τα χρονικά περιθώρια να είναι στενά καθώς έχει δωθεί προθεσμία για εξηγήσεις, μόλις δύο μηνών.

Η υλοποίηση και χρηματοδότηση του έργου δεν κινδυνεύει, τουλάχιστον σε πρώτη φάση διότι ακόμα και αν καθυστερήσει η έγκριση της Κομισιόν, δεν επηρεάζεται στην πράξη η χρηματοροή. Τα χρήματα της Κομισιόν θα ζητηθούν απολογιστικά από το Υπουργείο Ανάπτυξης, και όχι προκαταβολικά. Άρα μπορούν να καλυφθούν όσες ανάγκες υπάρχουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και φυσικά από τον ανάδοχο.

Το πρόβλημα θα υπάρξει αν η Κομισιόν απορρίψει εν τέλει το έργο συνολικά, δηλαδή χαθούν τα χρήματα που αναλογούν σε κοινοτική συνδρομή, τα οποία αντιστοιχούν στο ποσό των 66 εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση και η Περιφέρεια θα βρεθούν σε δύσκολη θέση καθώς θα υποχρεωθούν να χρηματοδοτήσουν και αυτό το μέρος του έργου από εθνικούς πόρους.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.