Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πελοπόννησος

Πολύ χαμηλή η ανεργία στο Μοριά

Κάτω από τον μέσο όρο τα εισοδήματα

Οι προοπτικές ανάπτυξης μιας περιοχής διαφαίνονται και από τις δημογραφικές τάσεις και τους σχετικούς δείκτες. Σε περιοχές όπου οι οικονομικές ευκαιρίες είναι μειωμένες και οι κοινωνικές συνθήκες δυσμενέστερες, ο πληθυσμός μειώνεται τόσο λόγω λιγότερων γεννήσεων όσο και λόγω μετανάστευσης προς άλλες περιοχές της χώρας και το εξωτερικό. Συνήθως μεταναστεύουν νεότερα άτομα, οπότε ο πληθυσμός σε αυτές τις περιοχές τείνει να έχει αυξημένη ηλικία και ο λόγος ηλικιωμένων ατόμων που χρειάζονται στήριξη προς τα άτομα παραγωγικής ηλικίας τείνει να είναι υψηλότερος.

ανεργία

Την περίοδο 2015-2019, η ταχύτερη μείωση του πληθυσμού καταγράφεται στη Δυτική Μακεδονία (-3,4% για το σύνολο της περιόδου) και τη Δυτική Ελλάδα (-2,7%). Ακoλουθούν η Αττική (-2,1%) και θ Θεσσαλία (-2,0%). Αύξηση του πληθυσμού καταγράφεται σε τρεις περιφέρειες της χώρας, στην Κρήτη (0,5%), το Νότιο Αιγαίο (2,7%) και το Βόρειο Αιγαίο (11,8%). Ειδικά στην τελευταία περίπτωση, αναδεικνύεται το μέγεθος της πρόκλησης που προέρχεται από την ισχυρή ροή μεταναστών λόγω της προσφυγικής κρίσης.

εισοδημα

Παρ`όλο που τα δεδομένα για την οικονομία της Πελοποννήσου είναι θετικά η περιοχή παρουσιάζει μειωμένο κατακεφαλήν εισόδημα, χαμηλότερο από τον μέσο όρο της χώρας.

 

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.