Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κλειστά καταστήματα στο Ναύπλιο, λόγω κορωνοϊού

Πόλη «φάντασμα» το Ναύπλιο, μετά το λουκέτο

Οδοιπορικό του anagnostis.org στην έρημη πόλη. Ένα Ναύπλιο βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία.

Άδειοι δρόμοι, άδεια μαγαζιά. Με έναν καφέ στο παγκάκι – παρηγοριά. Ένα Ναύπλιο βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία.

Οι εικόνες που αντικρίσαμε από τη σημερινή βόλτα στο Ναύπλιο θα ήταν αδιανόητες άλλες εποχές, που το κέντρο της πόλης έσφυζε από ζωή. Μπορεί η τουριστική κρίση να είχε έρθει νωρίτερα, όμως το επιβεβλημένο λουκέτο σε καφετέριες και εστιατόρια και η προτροπή του κόσμου να μείνει σπίτι για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, ερήμωσε τα πάντα.

Λιγοστοί ήταν αυτοί που ξεμύτησαν για μια βόλτα στο κέντρο, αντικρίζοντας εικόνες που προκαλούν θλίψη και προβληματισμό, ανάμεσα σε αναποδογυρισμένες καρέκλες και ερμητικά κλειστές πόρτες των καταστημάτων εστίασης.

Οι καφετέριες που τα προηγούμενα Σάββατα δεν έπεφτε καρφίτσα και σε κάποιες περιπτώσεις έπρεπε να έχεις ….μέσον για να καθίσεις να πιείς τον καφέ σου κατέβασαν ρολά. 

Οι εικόνες με τους πλημμυρισμένους από κόσμο πεζόδρομους, το ιστορικό κέντρο, ταβέρνες και καφετέριες ανήκουν πλέον στο παρελθόν, αφού η πανδημία του κορωνοΪού έχει ταμπουρώσει στα σπίτια τους περισσότερους.

Εξαίρεση αποτέλεσε η Λαϊκή Αγορά στην οποία πολλοί ξέχασαν τις προφυλάξεις, μπροστά στη φρενίτιδα να …προλάβουν να ψωνίσουν. Κάποιοι κρατώντας αποστάσεις μεταξύ τους με έναν καφέ σε πλαστικό έπιασαν απάγκιο σε κάποιο από τα λιγοστά παγκάκια της Παλιάς Πόλης, ή «τόλμησαν» να καθίσουν στα παρατημένα τραπεζοκαθίσματα των κλειστών καφέ.

Περισσότεροι επέλεξαν να περπατήσουν στην παραλία και να επιστρέψουν για να κλειστούν και πάλι στα σπίτια τους.

Τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, με τα καφέ και τις ταβέρνες να έχουν κλείσει έχει ως αποτέλεσμα το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου να μη θυμίζει σε τίποτα πρωινό Σαββάτου.

Κλειστά καταστήματα στο Ναύπλιο, λόγω κορωνοϊού

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.