Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καμπόσος Χειβιδόπουλος

Ποιός φταίει για τις ΖΟΕ;

Πόλεμος ανακοινώσεων Καμπόσου - Χειβιδόπουλου αλλά και μία κοινή παραδοχή.

Μία σημαντική απόφαση που εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη του Άργους πάρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και αφορά υποβολή πρότασης για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ωστόσο η απουσία της παράταξης Χειβιδόπουλου από την συνεδρίαση, την οποία είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή της εξηγώντας του λόγους, πυροδότησε εντάσεις, με την δημοτική αρχή Καμπόσου να κάνει λόγο για έωλα προσχήματα, υπογραμμίζοντας πως πραγματικός λόγος της αποχής της παράταξης «Δυνατή Πόλη Ξανά» από το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι άλλος από τις ενοχές Χειβιδόπουλου για την επιβολή των ΖΟΕ όταν αυτός ήταν αντινομάρχης.

Πάντως σε ότι αφορά το αν έβλαψαν ή όχι οι ΖΟΕ τον Δήμο Άργους - Μυκηνών, υπάρχει κοινή παραδοχή και από τους δύο πως δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη της περιοχής, όπως αποδείχθηκε άλλωστε και στην πράξη, με το πέρασμα του χρόνου.

Χειβιδόπουλος: Αντινομάρχης έγινα το 2002 και όχι το 1999»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσσος Χειβιδόπουλος απαντά στα όσα του καταλογίζει η δημοτική αρχή, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το 1999 δεν ήταν αντινομάρχης, αλλά απλός νομαρχιακός σύμβουλος.

Η ανακοίνωση Χειβιδόπουλου:

Δέκα χρόνια Δήμαρχος και δεν το θυμάται ο Καμπόσος. Γεροντική άνοια ή επιλεκτική μνήμη; Αντινομάρχης έγινα το 2002 και όχι το 1999, που θυμάται ο Καμπόσος.

Για μια ακόμα φορά ο Δημήτρης Καμπόσος ξεχνάει ότι είναι Δήμαρχος τα τελευταία 10 χρόνια. Πάλι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Τώρα, για να δικαιολογήσει την ανύπαρκτη στάση του τα τελευταία 10 χρόνια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή των ΖΟΕ, αλλά και την χθεσινή μεσημεριανή «έκτακτη συνεδρίαση» του Δημοτικού Συμβουλίου, θυμήθηκε ότι όταν βγήκε το Προεδρικό Διάταγμα για τις ΖΟΕ, με πρόταση του Υπουργείου Χωροταξίας, τότε ήμουν λέει Αντινομάρχης.

Να τον ενημερώσω – θυμίσω ότι το 1999 δεν ήμουν Αντινομάρχης, ήμουν απλός Νομαρχιακός Σύμβουλος. Αντινομάρχης έγινα το 2002.

Να τον ενημερώσω – θυμίσω επίσης, για την καλύτερη προετοιμασία του, ότι πρόσφατος Ειδικός Συνεργάτης του, το 1999 ήταν Αντιδήμαρχος του Δήμου Άργους, όταν ζητήθηκαν οι προτάσεις, βάσει των οποίων θεσπίσθηκαν οι ΖΟΕ, ας τον ρωτήσει λοιπόν για να ενημερωθεί καλά…

Να του θυμίσω ακόμη ότι πολλοί από τους συνεργάτες του ήταν υποστηρικτές και τακτικοί επισκέπτες του τότε Νομάρχη…

Να του θυμίσω επιπρόσθετα ότι σημερινοί του δημοτικοί σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι ήταν και τότε δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι σε Καποδιστριακούς Δήμους που εντάχθηκαν επίσης στις Ζ.Ο.Ε., ας τους ρωτήσει τι έκαναν.

Αλήθεια όμως, τι έκανε αυτός τα τελευταία 10 χρόνια για την εφαρμογή ενός ενιαίου Πολεοδομικού Σχεδιασμού στο Δήμο μας;

Μην ανησυχεί, πολύ σύντομα θα τα συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ο νόμος μας δίνει το δικαίωμα να φέρουμε με 13 υπογραφές το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκεί θα συζητήσουμε σοβαρά το πρόβλημα που δημιουργούν οι ΖΟΕ στην ανάπτυξη του Δήμου και πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια για να επιλύσουμε μέρος του προβλήματος.

Γιατί εμείς προτιμάμε, αντί για ψεύτικες ανεύθυνες κορώνες του τύπου, «…αποφασίσαμε την υποβολή πρότασης για τα ΤΠΣ τα οποία θα μας απαλλάξουν από τις ΖΟΕ….», να προτείνουμε ουσιαστικές λύσεις για το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχουμε και κυρίως την δύναμη και την γνώση των πολιτών και των φορέων του Δήμου, που αυτός επιδεικτικά αγνοεί.

Υπομονή λοιπόν. Περιμένουμε τις απαντήσεις του και τις προτάσεις του στα θέματα που θα θέσουμε για τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Ομολογία ενοχής από Χειβιδόπουλο για τις ΖΟΕ»

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών δεν άφησε αναπάντητα τα όσα αναφέρει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παραπάνω ανακοίνωση κάνοντας λόγο για ομολογία ενοχής για τις ΖΟΕ.

Η ανακοίνωση του Δήμου Άργους – Μυκηνών:

Δεν ήμουν αντινομάρχης όταν ψήφιζα τις ΖΟΕ. Ήμουν νομαρχιακός σύμβουλος» λέει ο Χειβιδόπουλος προσπαθώντας να παραπλανήσει τον κόσμο και να αποποιηθεί τις βαριές ευθύνες του για τον μεγάλο βραχνά των ΖΟΕ που ψήφισε το 1999. Λες και έχει διαφορά η ΘΕΤΙΚΗ ψήφος του ως Νομαρχιακός Σύμβουλος ή Αντινομάρχης…

Μεγάλη ΝΤΡΟΠΗ κ. Χειβιδόπουλε να ψηφίζεις ΥΠΕΡ των ΖΟΕ που έχουν καταστρέψει περιουσίες πολιτών και επιχειρήσεων του δήμου μας.

Των οποίων τολμάς να ζητάς και την ψήφο τους για… επιβράβευση.

Γιατί δεν εισηγήθηκες κάτι διαφορετικό ως Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Χειβιδόπουλε;

Γιατί δε διαχώρισες τη θέση σου;

Γιατί δεν αντέδρασες ενάντια στη καταστροφική απόφαση για τις ΖΟΕ;

Οι ευθύνες που σε βαραίνουν είναι βαριές. Το έκανες ως yesmen κατά πάγια τακτική σου για την καρέκλα. Για να γίνεις μετά αντινομάρχης. Όπως σε όλη σου την διαδρομή ενεργούσες ως yes men για ίδιον όφελος.

Όσο για τη τελευταία δεκαετία να μας απαντήσει ο κ. Χειβιδόπουλος αν είχε καμία λύση για τις ΖΟΕ ως αντιπεριφερειάρχης και την έκρυβε αντί να μετατρέπεται από κατηγορούμενος σε κατήγορος.

Γιατί δεν ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή ως υποψήφιος δήμαρχος πέρυσι. Έχει πολλές αμαρτίες και σκελετούς στην ντουλάπα του τις οποίες θα τις θυμίζουμε στον κόσμο πάντα.

Για να ξέρει με ποιον έχει να κάνει.

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.