Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Ποιόν τρόπο βρήκε η εφορία για να τσακώνει όσους την κλέβουν από Airbnb

Πώς θα ελέγχονται οι μισθώσεις ακινήτων
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 6 Ιαν. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Σαρωτικούς ελέγχους ξεκινάει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να εντοπίσει τους φορολογούμενους που ενοικιάζουν τα ακίνητά τους μέσω Airbnb ή από παρόμοιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και δεν εμφανίζουν στη φορολογική τους δήλωση τα εισοδήματα που εισπράττουν.

Για το 2019 το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ περιλαμβάνει περισσότερους από 100.000 ελέγχους σε φορολογουμένους. Στόχος είναι να ελεγχθούν περίπου 1.000 ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνιες μισθώσεις, τουλάχιστον 3.000 υποθέσεις μεταβίβασης ακινήτων, ενώ θα πραγματοποιηθούν πάνω από 8.000 έλεγχοι στη διακίνηση αγαθών.

Γι' αυτό το λόγο η φορολογική διοίκηση θα αποκτήσει ειδικό λογισμικό το οποίο χρησιμοποιούν οι πορτογαλικές φορολογικές Αρχές και το οποίο βοηθά στον εντοπισμό των ιδιοκτητών που ενοικιάζουν ακίνητα για μισθώσεις.

Το λογισμικό αυτό έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει την πραγματική διεύθυνση του ενοικιαζόμενου ακινήτου και να διασταυρώνει το εάν ο ιδιοκτήτης προσφέρει και πρόσθετες υπηρεσίες που φορολογούνται µε αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ (αλλαγή κλινοσκεπασμάτων, καθαριότητα, παροχή πρωινού).

Βούλα Νικολάου

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org