Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ποια παιδιά θα πάνε φέτος στους Δημοτικούς βρεφικούς σταθμούς Άργους και Ναυπλίου;

Ανησυχία και απορίες από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 12 Σεπ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Με την προσχολική αγωγή καταπιάνεται το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι αρκετά παιδιά θα μείνουν εκτός των δημοτικών βρεφικών σταθμών του νομού.

Κάτι τέτοιο πάντως δεν διαφαίνεται καθώς τα νούμερα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση πως θα δώσει το Voucher φθάνουν τα 155.000 παιδιά για την ένταξή τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2019-2020». 

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του σωματείου:

«Για ακόμα μια χρονιά πολλές οικογένειες εμποροϋπαλλήλων και εργαζομένων στον κλάδο μας και αλλού, βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση χωρίς να μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό και οικονομικό τους προγραμματισμό.

Είμαστε στα μέσα του Σεπτέμβρη, και από ότι φαίνεται δεν προβλέπεται να ανακοινωθούν άμεσα ποια παιδιά, σύμφωνα με τα κριτήρια τους, θα πάνε φέτος στους Δημοτικούς βρεφικούς σταθμούς Άργους και Ναυπλίου.

Όμως ακόμα και όταν ανακοινωθούν, ξέρουμε πολύ καλά ότι δε θα καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων και των παιδιών τους. Σχεδόν τα μισά βρέφη θα μείνουν εκτός των δημοτικών δομών ενώ  όσες οικογένειες είχαν πάρει το πολυπόθητο «κουπόνι» – voucher, θα έπρεπε να είχαν κρατήσει θέση από πέρσι για τα βρέφη, σε κάποιον ιδιωτικό Σταθμό ή απλά θα μείνουν με το κουπόνι στο χέρι!!!

Βέβαια όσοι δεν πρόλαβαν, θα περιμένουν μάταια σε λίστα αναμονής ή θα αναγκαστούν να πληρώσουν 250-350 ευρώ το μήνα(!!!) σε ιδιωτικούς σταθμούς.

Η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες, έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί ενώ ξοδεύουν δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα, δίνουν φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, την ίδια στιγμή δε δίνουν ούτε 1 ευρώ για την δημιουργία βρεφικών και παιδικών σταθμών για τα παιδιά μας!

Παίζουν με την αγωνία μας και μας κοροϊδεύουν, όταν καμαρώνουν ότι δήθεν δίνουν χιλιάδες «κουπόνια» – voucher,  πολλά από τα οποία καταλήγουν να είναι κενά χαρτιά, αφού σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν σε θέσεις σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.

Αντίστοιχα, τεράστιες ευθύνες έχουν και οι Δημοτικές Αρχές του νομού γιατί ο σχεδιασμός τους για τους βρεφικούς σταθμούς δεν μπορεί ούτε στοιχειωδώς να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν εκατοντάδες βρεφονηπιοκόμοι στην περιοχή μας είναι άνεργοι ή απασχολούνται σε δουλειές άσχετες με τι αντικείμενό τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις που βρίσκουν στο αντικείμενο τους, δουλεύουν κυρίως ως συμβασιούχοι εργαζόμενοι γεγονός άκρως αντιπαιδαγωγικό, από τη μια, τα παιδιά να αλλάζουν δασκάλες στα μέσα της χρονιάς, και από την άλλη οι εργαζόμενες αυτές να μένουν άνεργες, περιμένοντας την επόμενη σχολική χρονιά για νέα σύμβαση.

Καλούμε τις νέες και νέους γονείς, τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν αυτήν την κατάσταση, την κοροϊδία των δημοτικών άρχων και των κυβερνήσεων. Να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τα εργατικά σωματεία, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε δωρεάν δομές για το παιδί και με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανατροφής και διαπαιδαγώγησής του.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ

ΔΩΡΕΑΝ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ–ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Απαιτούμε:

– Κανένα παιδί να μην μείνει εκτός βρεφικών και παιδικών σταθμών.

– Να καταργηθούν τα τροφεία και κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς

– Άμεση χρηματοδότηση για τη λειτουργία νέων βρεφικών τμημάτων σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές με επάρκεια και ποιότητα φαγητού σε Ναύπλιο, Άργος

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων.

– Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση».

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.