Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Πιστή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στο Πορτοχέλι υποσχέθηκε ο Μηταράκης στον Γεωργόπουλο

Τι είπαν στην έκτακτη συνάντηση, μετά τις δηλώσεις του υπουργού και τη διαδήλωση των μεταναστών

Οι δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για τη δομή φιλοξενίας του Πορτοχελίου και η χθεσινή διαδήλωση των μεταναστών στην Ερμιονίδα ήταν η αφορμή για την έκτακτη συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου με τον υπουργό, το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ερμιονίδας ο κος Μηταράκης δεσμεύτηκε για την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας έως ότου όλοι οι φιλοξενούμενοι γίνουν καλά και βρεθούν αρνητικοί στα τεστ για COVID-19 και στη συνέχεια για την σταδιακή αποσυμφόρηση του κέντρου φιλοξενίας και το οριστικό κλείσιμό του, το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου παρουσία του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού και του Αντιδημάρχου Ερμιονίδας, Αριστείδη Μπίμπα, ο Δήμαρχος έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της προβληματικής λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

Ενημέρωσε τον Υπουργό για τα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλεί η λειτουργία του εν λόγω κέντρου φιλοξενίας στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες της άκρως τουριστικής Ερμιονίδας, αναλύοντας με σαφήνεια την κρισιμότητα της κατάστασης και τους τεράστιους κινδύνους που υπάρχουν για την δημόσια υγεία.

Ζήτησε την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων της καραντίνας στο ξενοδοχείο και εν συνεχεία το κλείσιμο του κέντρου φιλοξενίας και την απομάκρυνση των φιλοξενουμένων προσφύγων και μεταναστών από την περιοχή.
 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.