Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Πισώπλατο χτύπημα στον ήδη τραυματισμένο τουρισμό της Μεσσηνίας

Ανάστατοι οι Ξενοδόχοι από την ακύρωση των πτήσεων της Aegean.

Η ακύρωση όλων των πτήσεων εξωτερικού τη Aegean από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή, καθώς θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των τουριστικών εισροών προς τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μέσω του αεροδρομίου της πόλης.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Δημήτρης Καραλής:

«Η εντελώς ξαφνική και πλήρως αναιτιολόγητη ακύρωση των διεθνών πτήσεων της Aegean προς Καλαμάτα αποτελεί πισώπλατο χτύπημα στον ήδη τραυματισμένο τουρισμό της Μεσσηνίας.

Η εποχή επιβάλλει την ενσυναίσθηση ευθύνης για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας προκειμένου όλες οι επιχειρήσεις του τουρισμού να διατηρηθούν στα όρια της βιωσιμότητάς τους ώστε, όχι μόνο να μην επιβαρύνουν, αλλά να στηρίξουν την εθνική οικονομία. Και αυτό σε μια εποχή που η κατά το δυνατόν συγκράτηση των τουριστικών εσόδων αποτελεί τη μόνη και τελευταία λύση πριν οδηγηθεί η χώρα σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.

Επιτέλους, θα πρέπει κάποιοι ευνοούμενοι διαχρονικά οικονομικοί παράγοντες να συναισθανθούν το βάρος των ευθυνών τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί.

Μεμονωμένες λοιπόν πρακτικές που καθοδηγούνται από το ατομικό και μόνο επιχειρηματικό συμφέρον, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το συλλογικό όφελος στον τουρισμό, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι όχι μόνο εμείς οι ξενοδόχοι κληθήκαμε μόνοι μας να τραβήξουμε το κάρο της οικονομίας, αλλά κάποιοι πήραν και το... καμουτσίκι!

Καλούμε την Περιφέρεια αλλά και τα αρμόδια υπουργεία να πάρουν άμεσα θέση και να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αντιβαίνει στη λογική της συστράτευσης την οποία, όπως φαίνεται, κάποιοι ερμηνεύουν κατά το δοκούν».

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.