Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πιέσεις Γκιόλα για αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος στην Ερμιονίδα

Πιέσεις Γκιόλα για αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος στην Ερμιονίδα

Ο βουλευτής Αργολίδας συντάσσεται με τα αιτήματα των τοπικών φορέων.

Ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, υπέβαλε χθες ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματός του, για την ανάγκη αναβάθμισης του Λιμενικού Σώματος και των Υπηρεσιακών του Μονάδων στο Δήμο Ερμιονίδας.

Σχετικές αναφορές και αιτήματα έχουν υποβληθεί αρμοδίως από το Δήμαρχο Ερμιονίδας, Ιωάννη Γεωργόπουλο, καθώς και από το Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας. Με αυτά, αναφέρουν ότι η τουριστική ανάπτυξη βαίνει συνεχώς αυξανόμενη στην περιοχή που διαθέτει μεγάλο μήκος ακτογραμμής.

Πορτοχέλι

Επίσης, ότι η ροή τουριστών και παραθεριστών δημιουργεί επιπρόσθετες και δυσχερείς ενέργειες διαχείρισης από το υπάρχον προσωπικό των υπηρετούντων λιμενικών οργάνων.

Υπάρχει μεγάλη και διαρκής κυκλοφορία σκαφών παντός είδους, όπως υδροπτέρυγα, ταχύπλοα, ιστιοπλοϊκά, και, βεβαίως, και ακτοπλοϊκά πλοία εσωτερικών γραμμών. Υποστηρίζεται, από τους ανωτέρω τοπικούς φορείς, κάτι που ενστερνίζεται και η τοπική κοινωνία, ότι είναι απαραίτητη η ανάγκη αναβάθμισης του ενός εκ των δύο Λιμενικών Τμημάτων (Ερμιόνης και Πορτοχελίου) και η επανασύσταση του Λιμενικού Τμήματος της Κοιλάδας που επίσης φέρει και ένα μεγάλο αριθμό αλιευτικών σκαφών.

Πορτοχέλι

Η ερώτηση, επομένως, απευθυνόμενη στον αρμόδιο Υπουργό, επισημαίνει τις αναγκαιότητες αναβάθμισης και επαρκούς στελέχωσης της Λιμενικής Υπηρεσίας στο Δήμο Ερμιονίδας και ζητεί να πληροφορηθεί, αν είναι στις προθέσεις του να καλυφθούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Οι ερωτώντες βουλευτές Γιάννης Γκιόλας, Σταύρος Αραχωβίτης, Χαρά Καφαντάρη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Γιάννης Σαρακιώτης ζητούν να μάθουν αν η κυβέρνηση:

  • Προτίθεται να προωθήσει την αναβάθμιση και επαρκή στελέχωση ενός εκ των δύο λιμενικών τμημάτων του Δήμου Ερμιονίδας σε Yπολιμεναρχείο;
  • Προτίθεται να επανασυστήσει το λιμενικό τμήμα Κοιλάδας Αργολίδας;

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.