Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Φορέας καινοτόμων πολιτικών το συνέδριο του Economist στην Πελοπόννησο

Φορέας καινοτόμων πολιτικών το συνέδριο του Economist στην Πελοπόννησο (Vid)

Να μην μας φοβίζει το καθετί καινούργιο
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 16 Μάιος. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

«Δεν μπορεί ποτέ να μας φοβίζει το καθετί καινούργιο, γιατί έχει αποδειχθεί στην ιστορία των κοινωνιών ότι η διάθεση και ικανότητα προσαρμογής, ενσωμάτωσης και αφομοίωσης είναι ακριβώς αυτό που διατηρεί πάντοτε σε ζωή το ανθρώπινο είδος» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου του Economist στο Λουτράκι την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018.

Ο κ. Τατούλης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο του συνεδρίου και για τις εξαιρετικά καινοφανείς ιδέες και απόψεις «οι οποίες μας βοηθούν στη δημιουργία μιας κινητικότητας βελτίωσης στο επίπεδο άσκησης πολιτικής».

Το ζήτημα της πολιτικής είναι το πώς θα κινητοποιήσει τους ανθρώπους, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος σημείωσε ότι η κοινωνία εξελίσσεται διαχρονικά μέσα από συγκρούσεις, τη βελτίωση των τεχνών και της δημιουργίας. «Η τεχνητή νοημοσύνη κάπως έτσι πρέπει να εξελιχθεί, γιατί η αρχιτεκτονική της δεν μπορεί εξαρχής να προαποφασίσει ποια θα είναι η ηθική της απέναντι στην κοινωνία των ανθρώπων. Οι άνθρωποι θα είναι αυτοί που θα προσδιορίσουν τα ηθικά προστάγματα και το ηθικό πλαίσιο στο οποίο θα στηριχθεί η εξέλιξη των τεχνολογιών».

Ο Περιφερειάρχης, αφού υπογράμμισε ότι το συνέδριο «διεύρυνε πάρα πολύ τη σκέψη μας, την αντίληψή μας» εξέφρασε την άποψή του ότι «τέτοια γεγονότα μας απομειώνουν από την εσωτερική μας αντιπαλότητα, τις ιδεοληψίες και τις ιδεολογίες».

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org

YUBI2