Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πετράκος Ευαγγελίστρια

Πετράκος: Ευθύνες σε Κωστούρο και Τατούλη για την Ευαγγελίστρια

Τα απόνερα της απόφασης του ΣτΕ για το κτήριο συσσιτίων.

Ο Πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης εργασιών για την ανέγερση του νέου κτιρίου συσσιτίων της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, που έχει γίνει από ιδιώτη, και ο οποίος στρέφεται κατά των υπουργών Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, καθώς και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η αναστολή κάθε οικοδομικής και αποψιλωτικής εργασίας ισχύει μέχρι την 18/4/2019. Μέχρι την ημερομηνία εκείνη θα υπάρξει νέα απόφαση επί του θέματος.

Το ΣΤΕ τινάζει στον αέρα τη φιέστα των εγκαινίων στην Ευαγγελίστρια

Για τη νέα αυτή εξέλιξη τοποθετήθηκε εκ νέου η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» του Θανάση Πετράκου, επιρρίπτοντας ευθύνες προσωπικά σε Κωστούρο και Τατούλη.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Έστω και στο παρά πέντε, σταμάτησε η καταστροφή του μυκηναϊκού νεκροταφείου στην περιοχή της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Έπρεπε κάτοικος της περιοχής να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να πετύχει το αυτονόητο !!

Γιατί κανείς από τους κυβερνητικούς φορείς, την Περιφέρεια και τον Δήμο , αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες (βλέπε Εφορεία Αρχαιοτήτων ) δεν έβλεπε κάτι άλλο από την αναγκαιότητα της ανέγερσης πολυόροφου κτιρίου για την παροχή συσσιτίων ΠΑΝΩ στο μυκηναϊκό νεκροταφείο !!

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή αντέδρασε σε αυτό το “θεάρεστο έργο” , για δύο βασικούς λόγους :

α. γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για την εγκαταστάση αυτή, άρα και για να πληρώσουμε με 1.500.000 ευρώ Δημόσιου χρήματος αυτό το έργο, και

β. γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει ΕΚΕΙ αυτό το έργο, δηλαδή μέσα σε αρχαιολογικό χώρο και σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους .

Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου βρέθηκε και βρίσκεται απέναντι σε όλον αυτό τον εμπαιγμό και την διασπάθιση Δημόσιου χρήματος με προκάλυμμα το “θεάρεστο έργο”.

Πιστεύουμε ότι η οριστική απόφαση του ΣΤΕ θα είναι στην ίδια αυτή κατεύθυνση.

Θέλουμε , επίσης, να εκφράσουμε την υποστήριξη μας και στην συμπολίτισσα μας η οποία τα έβαλε με “θεούς και δαίμονες” και πέτυχε την ανάδειξη ενός ζητήματος που Κράτος-Δήμος και Περιφέρεια ήθελαν να αποσιωπήσουν και να το αμπαλάρουν με “θεάρεστο” περιτύλιγμα.

Θέλουμε, τέλος, να σημειώσουμε ότι οι ευθύνες εκτός από θεσμικές είναι και προσωπικές , τόσο για τον κ.Κωστούρο όσο και για τον κ.Τατούλη».

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.