Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανάβαλος

Πετράκος - Δρούγκας για ανάβαλο: Ρεκόρ γκίνες παραλογισμού με το εργοστάσιο αφαλάτωσης στους Μύλους

Η κατασκευή του θα καταργήσει τις πηγές της Λέρνης από το υδροδοτικό δυναμικό της Αργολίδας και θα κάνει το νερό ακριβότερο, υπογραμμίζουν οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι.

Συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας και ελήφθη απόφαση, παρά την αντίθεση όλης της αντιπολίτευσης και την αντίθετη εισήγηση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Αργολίδας, το θέμα που αφορά την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και των δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων για την κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης στην περιοχή των Μύλων, το οποίο θα διυλίζει νερό του Ανάβαλου για να υδρεύσει τους πολίτες των δύο δήμων. 

Η περιφερειακή παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» η οποία εισηγήθηκε να μην γίνει το έργο, εξέδωσε ανακοίνωση δια των περιφερειακών της συμβούλων Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα, με την οποία κάνει λόγο για ρεκόρ γκίνες παραλογισμού, καθώς το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα καταργήσει -όπως ισχυρίζεται- τις πηγές της Λέρνης.

Πετράκος Δρούγκας

 

Όπως σημειώνουν Πετράκος - Δρούγκας:

«Το τραγικό και εξόφθαλμα παράλογο γεγονός, είναι ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΆ ΜΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΡΝΗΣ για να συμπληρώνει πόσιμο νερό τις περιόδους ανομβρίας. Αλλά το εργοστάσιο ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΡΝΗΣ ΑΠ ΤΟ ΥΔΡΟΔΟΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΊΔΑΣ .

Θα έχουμε δηλαδή  στην Αργολίδα το θλιβερό προνόμιο να κατέχουμε το ρεκόρ Γκίνες παραλογισμού. Το άριστης ποιότητας νερό των πηγών της Λέρνης να χύνεται στην θάλασσα, και να υδροδοτούνται οι μεγάλοι δήμοι της Αργολίδας από το εργοστάσιο αφαλάτωσης το οποίο θα έχει προφανώς κόστος και λειτουργίας και συντήρησης το οποίο προφανώς θα μετακυλιστεί στους δημότες.

Επειδή το θέμα είναι ζωτικής σημασίας και αφορά το πόσιμο νερό, το  οποίο θα γίνει είδος πολυτελείας, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ζωή στα 3/4 των κατοίκων της Αργολίδας και ιδιαίτερα των φτωχότερων κατοίκων τους, εμείς θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου να   αποτρέψουμε το παράλογο αλλά και κοστοβόρο αυτό έργο. Καλούμε τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια να αντιταχτούν και τους Δημότες να αγωνιστούν μαζί μας να αποτρέψουμε το παράλογο αυτό έργο το οποίο θα ακριβύνει πολύ το νερό για το λαό της Αργολίδας.

Το ζήτημα αυτό δεν χωράει ιδεολογικές πολιτικές ή κομματικές διαφορές, είναι ζήτημα ζωής, και έχουν τεράστια ευθύνη οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του κ Νίκα που μετέχουν στην οικονομική επιτροπή οι οποίοι υπερψήφισαν την συγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση παρά την τεκμηριωμένη τοποθέτηση και έκκληση του επικεφαλή της παράταξης μας να μην την υπερψηφίσουν .

Για την μεθόδευση της περιφερειακής αρχής του κ Νίκα, να περάσει το θέμα με την μικρότερη δυνατή δημοσιότητα  από την κομματικά ελεγχόμενη οικονομική επιτροπή,  χωρίς να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κόντρα στη γνώμη της Υπηρεσίας και χωρίς να έχουν την δυνατότητα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, εμπλεκόμενοι, και θιγόμενοι φορείς να εκφράσουν την άποψη τους για ένα ζήτημα κυριολεκτικά ζωής, είναι ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνεται την δημοκρατία την λαϊκή έκφρασή και την λαϊκή εντολή ο περιφερειάρχης κ. Νίκας».

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.