Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home Design

Αργολίδα πυροπροστασία

Περιπολίες και συνεργασίες για την πυροπροστασία στην Αργολίδα

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με κύριο θέμα τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για να αποτραπούν δυσάρεστα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Αργολίδας, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, του Λιμεναρχείου, του Δασαρχείου, του Ε.Ε. Σταυρού, του ΜΟΡΕΑ και εθελοντικών ομάδων και διασωστών καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έγινε εκτενής αναφορά στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί από τον κάθε εμπλεκόμενο φορέα στον τομέα αρμοδιότητάς του και καθορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την πλήρη ετοιμότητα. 

Επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συζητήθηκε η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων σε δάση και ευπαθείς περιοχές. 

Κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν οι απαραίτητες περιπολίες με σκοπό τον εντοπισμό δύσβατων δρόμων που χρήζουν καθαρισμού και αποκατάστασης καθώς επίσης τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αφού διαχρονικά αποδεικνύεται ότι μεγάλη ευθύνη έχει ο ανθρώπινος παράγων τόσο στην εκδήλωσή των πυρκαγιών όσο και στην καταστολή τους. 
 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.