Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Περιήγηση στον εγκαταλελειμμένο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Ανδρίτσας (Vid)

Κρύφτηκε ο σταθμός από την πυκνή βλάστηση!
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 16 Δεκ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η Ανδρίτσα είναι ένα χωριό στη νοτιοδυτική Αργολίδα, σε υψόμετρο 304 μέτρα και ανήκει στον δήμο Άργους-Μυκηνών. Ο οικισμός με τον έναν πλέον κάτοικο (από 143 στην απογραφή του 1951), έγινε γνωστός με την ανακάλυψη του Σπηλαίου Ανδρίτσας.

Το χωριό αποτέλεσε ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας χώρο για τη νοτιοδυτική Αργολίδα  στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη γερμανική κατοχή. Στην ορεινή Ανδρίτσα το Νοέμβριο του 1943, 50 Έλληνες εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στο σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού, ενώ το Μάρτιο του  1944, αντάρτες του ΕΛΑΣ ανατίναξαν μία από τις γέφυρες, δυσχαιρένοντας για πάνω από έναν μήνα την τροφοδοσία των γερμανικών στρατευμάτων στη νότια Πελοπόννησο.

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ανδρίτσας

Ο Σταθμός του τρένου, παραμένει έρημος από το 2010 όπου και σταμάτησαν τα δρομολόγια. Το τοπίο μοιάζει πλέον με ζούγκλα του Αμαζονίου, αλλά το κτίριο του σταθμού, που έχει κηρυχθεί ως μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του, δείχνει να βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση, τουλάχιστον εξωτερικά. Παρακείμενα του σταθμού υπάρχει μνημείο για τους 50 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς πριν από 75 χρόνια.

Δείτε παρακάτω μία περιήγηση με τους GreekGeeks στον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό της Ανδρίτσας.

Βούλα Νικολάου

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org