home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑρχείο

Περιήγηση στον εγκαταλελειμμένο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Ανδρίτσας (Vid)

Η Ανδρίτσα είναι ένα χωριό στη νοτιοδυτική Αργολίδα, σε υψόμετρο 304 μέτρα και ανήκει στον δήμο Άργους-Μυκηνών. Ο οικισμός με τον έναν πλέον κάτοικο (από 143 στην απογραφή του 1951), έγινε γνωστός με την ανακάλυψη του Σπηλαίου Ανδρίτσας.

Το χωριό αποτέλεσε ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας χώρο για τη νοτιοδυτική Αργολίδα  στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη γερμανική κατοχή. Στην ορεινή Ανδρίτσα το Νοέμβριο του 1943, 50 Έλληνες εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στο σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού, ενώ το Μάρτιο του  1944, αντάρτες του ΕΛΑΣ ανατίναξαν μία από τις γέφυρες, δυσχαιρένοντας για πάνω από έναν μήνα την τροφοδοσία των γερμανικών στρατευμάτων στη νότια Πελοπόννησο.

Σιδηροδρομικός Σταθμός Ανδρίτσας

Ο Σταθμός του τρένου, παραμένει έρημος από το 2010 όπου και σταμάτησαν τα δρομολόγια. Το τοπίο μοιάζει πλέον με ζούγκλα του Αμαζονίου, αλλά το κτίριο του σταθμού, που έχει κηρυχθεί ως μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του, δείχνει να βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση, τουλάχιστον εξωτερικά. Παρακείμενα του σταθμού υπάρχει μνημείο για τους 50 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς πριν από 75 χρόνια.

Δείτε παρακάτω μία περιήγηση με τους GreekGeeks στον εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό σταθμό της Ανδρίτσας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button