Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

Περί ποδηλατόδρομων, σιντριβανιών, δικαστικού μεγάρου

Του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου*

Α.Έπειτα από αρκετές πιέσεις από πλευράς μας αλλά και από το σύνολο των πολιτών του Ναυπλίου ,έρχεται επιτέλους δημόσια διαβούλευση σχετική με την δημιουργία ποδηλατοδρόμων σε πέντε δρόμους της πόλης μας.

Ζητούμε από την δημοτική αρχή να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε το Ναύπλιο αλλά και ο Δήμος Ναυπλίου να αποκτήσει επιτέλους ποδηλατοδρόμους ,αφού,λόγω της μορφολογίας του δήμου μας ,όχι μόνο είναι εφικτό αλλά απαραίτητο πλέον ,δεδομένου και του γεγονότος ότι σε ολόκληρο τον πλανήτη υπάρχει οικολογική αφύπνιση.

Οι ποδηλατόδρομοι προς κατασκευή θα πρέπει ,φυσικά ,να ενωθούν μεταξύ τους και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια να υπάρξει επέκτασή τους αφενός προς την Νέα Κίο και αφετέρου προς τον πρώην Δήμο Ασίνης (Λευκάκια-Ασίνη-Δρέπανο -Πλάκα-Τολό -Βιβάρι ) και προς τον πρώην Δήμο Μηδέας και Τίρυνθας.

Β. Η δημοτική αρχή κατά την άποψη μου, θα πρέπει να προχωρήσει στην ανάπλαση των υπαρχόντων σιντριβανιών στην πλατεία Καποδίστρια καθώς και στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου ,που από ετών έχουν εγκαταληφθεί στην μοίρα τους. Η ανάπλαση που έγινε στην ιστορική πλατεία Ομονοιάς ας μας δώσει έμπνευση!

Γ. Το δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου που αποτελεί κόσμημα για την πόλη μας, θεμελιώθηκε το 1902 και λειτούργησε το 1909 και έκτοτε ελάχιστες προσπάθειες σοβαρής συντήρησης έγιναν .Μάλιστα επειδή ,ως γνωστόν ,το υπέδαφος στο συγκεκριμένο σημείο είναι βαλτώδες ,το Μέγαρο στηρίζεται σε ξυλεία ,η οποία είχε εγγύηση από κατασκευής για εκατό έτη.

Το Μέγαρο και η πλατεία που το περιβάλλει (πλατεία Νικηταρά )ανήκουν απευθείας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης .Παρά τις προσπάθειες των εκάστοτε διοικήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου έως σήμερα δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Καλώ την Δημοτική αρχή και τους βουλευτές του νομού μας σε άμεση κινητοποίηση σε συνεργασία με το Διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου ,προκειμένου να τεθεί το φλέγον ζήτημα στην επιφάνεια και να γίνουν ενέργειες ,πριν βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Σημειωτεόν , το Μέγαρο στεγάζει ένα από τα μεγαλύτερα Εφετεία της πατρίδας μας και συνεπώς συμβάλλει με πολλούς τρόπους και στην τοπική οικονομία.

Υ.Γ. Η τοποθέτηση χημικών τουαλετών ακριβώς δίπλα στο μνημείο του Αρχιστράτηγου Νικηταρά θεωρώ ότι δεν συνάδει στην προσφορά του Μεγάλου Τουρκοφάγου στην παλιγγενεσία του Έθνους. Ενόψει και των εορτασμών για τα διακόσια έτη από την Εθνική παλιγγενεσία θα πρέπει να απομακρυνθούν και να δοθεί άλλη λύση που να εξυπηρετεί και τους οδηγούς ταξί αλλά και τους τουρίστες της πόλης μας, με δημιουργία δημοτικών αποχωρητηρίων.

* Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος είναι δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων με την παράταξη «Πρωτεύουσα Ξανά».

 

 

Σχόλια

Γιάννης Θεοφιλ… (χωρίς επαλήθευση) Παρασκευή 05/06/2020 - 00:08

Πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι οι ποδηλατόδρομοι σχεδιάζονται και γίνονται πρίν κτιστεί η πόλη. Εδώ δεν υπάρχουν σωστά πεζοδρόμια και η κυκλοφορία ακόμα και πεζών είναι πολλές φορές επικίνδυνη. Εδώ επικρατεί το φαινόμενο (της εκτός σχεδίου δόμησης, όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει και αφήνει δρόμο και πεζοδρόμια όπου θέλει).Γιά ποιά ποδηλατοδρόμια μας μιλάνε;

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.