Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Πέρασε από συμπληγάδες αλλά βρίσκει τον δρόμο του το Μουσείο του Άργους

Πέρασε από συμπληγάδες αλλά βρίσκει τον δρόμο του το Μουσείο του Άργους

Τι περιλαμβάνει το έργο και σε ποιο στάδιο βρίσκεται μετά την εξασφάλιση των πόρων.

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, όπως αναμενόταν, η διακήρυξη για την επιλογή αναδόχου για τον εκσυχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα και έπρεπε να είναι ήδη έτοιμο, αλλά αδικαιόλογητα έχει καθυστερήσει τόσα πολλά χρόνια, αφήνοντας την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης χωρίς αρχαιολογικό μουσείο! Αν μη τι άλλο μια παγκόσμια πρωτοτυπία...

Το προϋπολογισμού 4.820.401,99 ευρώ έργο ξεμπλόκαρε χάρη στην επιμονή του δημάρχου Άργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου 

Τα χρήματα θα δαπανηθούν ως εξής: 

  • Δαπάνη Εργασιών: 2.825.299,66 ευρώ 
  • Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε.+Ο.Ε.): 508.553,94 ευρώ 
  • Απρόβλεπτα (ποσοστού 15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+Ο.Ε.): 500.078,04 ευρώ, που αναλώνονται σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 156 παρ. 3.(α) του ν. 4412/2016. -Απολογιστικές εργασίες: 15.000,00 ευρώ 
  • Προβλέπεται αναθεώρηση ποσού 38.489,32 ευρώ σύμφωνα με το άρθρο 153 του ν. 4412/2016. Φ.Π.Α 24% : 932.981,03 ευρώ 

Το έργο αφορά στην επέκταση, την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης επί της οδού Β. Όλγας και αποτελεί τοπόσημο του 19ου αιώνα, σε οικόπεδο έκτασης 3.100 m2 περίπου. 

Το κτίριο του υπάρχοντος μουσείου αποτελείται από την οικία Καλλέργη, διατηρητέο κτίριο, το οποίο επισκευάσθηκε και διαμορφώθηκε σε μουσειακό χώρο του 1956-1957, το κτίριο του μουσείου το οποίο εγκαινιάστηκε το 1961. 

Το έργο της επισκευής και εκσυγχρονισμού του μουσείου είναι εμβαδού 1.300m2 και θα υλοποιηθεί προσθήκη κατ’ επέκταση υπογείου 500 m2 εκτός του περιγράμματος του συγκροτήματος των υφιστάμενων κτιρίων του μουσείου. 

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού αναδιατάσσονται οι λειτουργίες του μουσείου, το οποίο πλέον θα διαθέτει εκδοτήριο εισιτηρίων, εκθεσιακούς χώρους, χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χώρο πολυμέσων, αποθήκες αρχαιολογικών ευρημάτων, εργαστήρια συντήρησης, χώρους υγιεινής και χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων. 

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι εκσκαφές θεμελίων, αντιστήριξη κατασκευών (προσωρινή), κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα, μεταλλικές κατασκευές, επιχρίσματα, εσωτερικές τοιχοποιίες, δαπεδοστρώσεις, αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση και υγρομόνωση κελύφους, φυτεμένο δώμα, ανελκυστήρα και αναβατόριο, Η/Μ εγκαταστάσεις.

Η διακήρυξη του έργου

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.