home design 800x400
home design 1170Χ320

Πεντανόστιμα ελληνικά σουβλάκια στο κέντρο των Βρυξελλών

Σουβλατζίδικα στις Βρυξέλλες

Νομίζεις ότι είσαι σε Ελληνική γειτονιά, όταν περνάς από τον κεντρικό πεζόδρομο που μυρίζει τσίκνα, κοντά στην Grand Placeτων Βρυξελλών στις Βρυξέλλες.

Άκης Γκάτζιος Βρυξέλλες: Άκης Γκάτζιος

Οι Βέλγοι τα τελευταία χρόνια μαθαίνουν να τρώνε ελληνικά φαγητά και μάλιστα σουβλάκια με κρεμμύδι και τζατζίκι, ακούγοντας παράλληλα και ελληνική λαϊκή μουσική. Όχι έντεχνη μουσική ή συρτάκι, αλλά μουσική που ακούμε και στα σουβλατζίδικα της δικιάς μας γειτονιάς, στο Άργος, στο Ναύπλιο, στο Κρανίδι, στο Λυγουριό, στην Αγία Τριάδα.

Σουβλατζίδικα στις Βρυξέλλες

Το σουβλάκι είναι πλέον να από τα πιο αναγνωρισμένα ελληνικά brand names στην Ευρώπη, όπως βέβαια και τα ονόματα των σουβλατζίδικων που είναι τα πλέον αναγνωρίσιμα από τους ξένους: Hellas, Plaka, Mykonos, Santorini. Όπως αναγνωρίσιμες είναι πλέον και οι ονομασίες Pitta, Gyros, που πλασάρονται ως Snack Hellas.

Σουβλατζίδικα στις Βρυξέλλες

Εκεί λοιπόν, στη γειτονιά που μυρίζει Ελλάδα οι Βέλγοι αλλά και όλοι οι Ευρωπαίοι που περνούν καθημερινά από τις Βρυξέλλες, γεμίζουν τα τραπεζάκια – έξω ότνα το επιτρέπει ο καιρός, προτιμώντας ένα από τα επτά σουβλατζίδικα. Παλιότερα υπήρχαν ακόμα περισσότερα, αλλά μειώθηκαν λόγω του ανταγωνισμού και επικράτησαν τα καλύτερα. 

Σουβλατζίδικα στις Βρυξέλλες

Οι ιδιοκτήτες, δεν είναι απαραίτητα όλοι Έλληνες, αλλά τι σημασία έχει, αν είναι ακόμα και Σύριοι… Κάνουν διάσημο το Ελληνικό σουβλάκι… Και αυτό φαίνεται από τα γεμάτα τραπέζια και μετά τις 12 το βράδυ!

Σουβλατζίδικα στις Βρυξέλλες

Μάλιστα δεν λείπουν οι θετικές κριτικές στο ίντερνετ από ενθουσιασμένους πελάτες. Λόγου χάρη στο tripadvisor γράφουν οι θαμώνες: «Και να που βρεθήκαμε στις Βρυξέλλες να τρώμε σουβλάκια. Συμπαθητικό εστιατόριο που θυμίζει παλιό αθηναϊκό σουβλατζίδικο! Αν και παράγγειλα σουτζουκάκια στο πιάτο ήρθαν μπιφτέκια, παρ΄ όλα αυτά αρκετά νόστιμη κουζίνα. Καλές τιμές».

Σουβλατζίδικα στις Βρυξέλλες

Όπως επίσης: «Δοκιμάζω πάντα ένα από τα κεμπάπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου στις Βρυξέλλες. Φιλική εξυπηρέτηση, καλές τιμές. Σάλτσα όχι και τόσο πικάντικη, αλλά μου φαίνεται ότι είναι  ο κανόνας στις Βρυξέλλες για kebab».

Σουβλατζίδικα στις Βρυξέλλες

Οι εντυπώσεις των ξένων είναι πράγματι αξιοσημείωτες: «Μετά από ένα βράδυ οινοποσίας στα μπαράκια της Grand Place περνώντας κατά μήκος της rue du Marche aux Fromages η μυρωδιά ήταν εκπληκτική από τα ελληνικά Kebab. Παραγγείλαμε κεμπάμπ κοτόπουλου που ήταν γεμάτο με υπέροχο εύγευστο κρέας και σαλάτα και σος της επιλογής μας».

Σουβλατζίδικα βέβαια, δεν συναντά κανείς μόνο στις Βρυξέλλες. Μετανάστες που ξενιτεύτηκαν για να βρουν καλύτερη τύχη άνοιξαν σουβλατζίδικα και στο Στρασβούργο, στο Μόναχο, αλλά και στην άλλη άκρη του πλανήτη, στη Μελβούρνη, στη Νέα Υόρκη, παντού…

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis