Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πελοποννήσιος είχε κάνει το μαγαζί του ...κόμμα για να μην κόβει αποδείξεις!

Τώρα θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με την εφορία.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 22 Αυγ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Πάνω από 900 αποδείξεις δεν είχαν κοπεί αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Αυτό διαπίστωσαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε αναψυκτήριο στο Αίγιο.

Το αξιοπερίεργο όμως της όλης υπόθεσης είναι το καθεστώς υπό το οποίο λειτουργούσε η εν λόγω επιχείρηση, καθώς αυτή εμφανιζόταν να την εκμεταλλεύεται πολιτικό κόμμα μέσω δωρεάν παραχώρησης που είχε κάνει προς τον φορέα ο προηγούμενος διαχειριστής της εγκατάστασης.

Το εν λόγω κόμμα, το οποίο δεν είναι από τα μεγάλα, ούτε από τα κοινοβουλευτικά, εμφάνιζε το κατάστημα ως χώρο συγκέντρωσης των μελών του (εντευκτήριο), δίνοντας στους πελάτες κουπόνια του αντί για αποδείξεις!

Η επιχείρηση εκτός των άλλων εκμεταλλευόταν μέρος του αιγιαλού, ενώ παράλληλα δεν είχε δηλωθεί ως επαγγελματική εγκατάσταση και παράλληλα δεν είχε δηλωθεί η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, που εμφανιζόταν να το εκμεταλλεύεται.

Ο πολιτικός φορέας, όπως προαναφέραμε αντί της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης, παρείχε στους πελάτες κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος, ισόποσης αξίας με τα προϊόντα που αγόραζαν οι πελάτες (καφέδες, σάντουιτς, κ.λπ.).

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 933 αποδείξεις, αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, ενώ η επιχείρηση ελέγχεται και για το σύνολο των φόρων που δεν έχει αποδώσει.

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.