Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κυρώσεις για παράνομα έργα επί του αιγιαλού, παραλίας και θάλασσας στην περιοχή Κιβερίου Αργολίδας

Παράνομα τα έργα στο Κιβέρι, απαντά το Λιμεναρχείο

Δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες με επεμβάσεις στον αιγιαλό, από τον Λιμενάρχη.

Για παράνομα έργα επί του αιγιαλού, παραλίας και θάλασσας στην περιοχή Κιβερίου κάνει λόγο το λιμεναρχείο Ναυπλίου αναφερόμενο στη σύλληψη του υπαλλήλου του Δήμου Άργους - Μυκηνών, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου, που καταφέρθηκε κατά της λιμενικής αρχής.

Αυτή είναι μια περίοδος όπου οι Δήμοι συνηθίζουν να προβαίνουν σε στρώσιμο και καλλωπισμό στις παραλίες τους, όπως συμβαίνει και με τον Δήμο Ναυπλιέων, που δημοσιεύει σχετικές φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις του.

Στην περίπτωση του Κιβερίου ο λιμενάρχης Ναυπλίου Παναγιώτης Κοντός απαντά με παράθεση φωτογραφικού υλικού αναφορικά με τις παρεμβάσεις που είχαν ξεκινήσει από τον Δήμο πριν την σύλληψη του υπαλλήλου που εκτελούσε τις εργασίες και ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, αφού πρώτα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για μη επιτρεπόμενες επεμβάσεις βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

 

 

Όπως αναφέρει το λιμεναρχείο Ναυπλίου σχετικά με την σύλληψη: 

«Σήμερα 30-05-2020 κατά την διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας στην περιοχή Κιβερίου Δήμου Άργους Μυκηνών στελέχη της Υπηρεσίας μας κατέλαβαν επ΄ αυτοφώρω ημεδαπό άνδρα ηλικίας 56 ετών να έχει προβεί σε μη επιτρεπόμενες επεμβάσεις επί του αιγιαλού, παραλίας και θάλασσας βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου κατά παράβαση του Ν. 2971/2001 (ΦΕΚ Α΄285) όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.

Μετά τον σχηματισμό δικογραφίας, ο ανωτέρω συλληφθείς κατόπιν εντολής κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας, αφέθηκε ελεύθερος».

 

 

Home design

 

Σχόλια

Ευάγγελος Αλεξανδρής (χωρίς επαλήθευση) Κυριακή 31/05/2020 - 09:52

Αυτός ο "καλλωπισμός" των ελληνικών ακτογραμμών προκαλεί γενοκτονίες στις αμμουδιές ωοτοκίας της caretta caretta! Επίσης δημιουργεί προβλήματα ξεριζώνοντας την σπάνια και πολύτιμη πανίδα, όπως τα κρινάκια στο Τολό, θυμάρι στο Δρέπανο κι αλλού.
Γενικότερα, η ανελέητη ισοπέδωση των παραλιών με βαριά μηχανήματα θανατώνει κάθε μορφή ζωής στον παραθαλάσσιο βιότοπο και γι'αυτό απαγορεύεται σαφώς από τον νόμο, που η αρμόδια αρχή, το Λιμενικό Σώμα, έχει την ευθύνη φύλαξης και προστασίας κατά της αλλοίωσης της ακτογραμμής χωρίς τις σχετικές μελέτες και αδειοδοτήσεις των αρμοδίων αρχών.
Αν κάποιος δήμαρχος θέλει να φροντίσει κάποια παραλία, ας κινηθεί σύννομα ζητώντας τη σχετική άδεια παρέμβασης, υπό την επίβλεψη της αρμόδιας αρχής.
Κάθε άλλη κοτζαμπάσικη συμπεριφορά είναι υπέρβαση αρχής, παραβατική συμπεριφορά, καταπάτηση ακτογραμμής, περιβαλλοντικό παράπτωμα και πολύ σοβαρό μάλιστα όταν πρόκειται για αμμουδιά που συχνάζουν οι προστατευόμενες χελώνες και φτιάχνουν τις φωλιές τους.

https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/181264/nomos-2971-2…

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.