Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Παραλίες για ΑμεΑ στην Επίδαυρο

172.742,77 ευρώ για εξοπλισμό που θα κάνει προσβάσιμες τρεις παραλίες της περιοχής σε άτομα με κινητικά προβλήματα.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 13 Φεβ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Σε επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης συνδυαστικά με την κοινωνική πολιτική, ο Δήμος Επιδαύρου αποφάσισε να προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε τρεις παραλίες της περιοχής, αναφορικά με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Στόχος να καλύπτονται πάγιες ανάγκες στα άτομα με αναπηρία, κινητικές δυσκολίες ή εμποδιζόμενα, ώστε να επιλέγεται από αυτά η Επίδαυρος ως ιδανικός τόπος για τις διακοπές τους.

Έτσι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του έργου «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών Δήμου Επιδαύρου» που αφορά παρεμβάσεις στις παραλίες, “Αλιότου” στη Νέα Επίδαυρο, “Βαγιωνιά” και “Νησί” στην Αρχαία Επίδαυρο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 172.742,77€ σύμφωνα με την 9042/3002/Α3/28-12-2018 Απόφαση Ένταξης. Άμεσα θα δημοπρατηθεί το έργο το οποίο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι πολλαπλά και σημαντικά. Κυρίως επιτυγχάνεται ο στόχος της απρόσκοπτης πρόσβασης στη θάλασσα των ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση κ.λπ.), συμβάλλοντας  στην εξυπηρέτηση αλλά και στην άρση της περιθωριοποίησής τους από το κοινωνικό σύνολο. Επίσης επιτυγχάνεται η ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής αφού θα αποτελέσει πόλο έλξης για τα άτομα αυτά, με ταυτόχρονη οικονομική ανάπτυξη και προσέλκυση νέων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα, καθιστώντας την περιοχή, πρότυπο τουριστικό προορισμό.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org