Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Κόρινθος παραλίες

Το παραλιακό μέτωπο του δήμου Κορινθίων αλλάζει όψη

Εκτεταμένες εργασίες αναβαθμίζουν αισθητά τις παραλίες ενώ προετοιμάζεται διαφημιστική καμπάνια για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις

Σε συνέχεια των εργασιών στην παραλία Καλάμια, την προηγούμενη εβδομάδα, το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαΐου στο δήμο Κορινθίων, καθαρίστηκαν και αποκατάσταθηκαν  οι παραλίες σε Κανταρέ, Ποσειδωνία, Αρχαίο Λιμάνι και Άσσο. Σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου, η συνέχεια καταγράφεται σε Ποσειδωνία εκ νέου και Ιερατική. Από αύριο και για τις επόμενες ημέρες οι εργασίες θα συνεχιστούν στο μέτωπο του Σαρωνικού.

Η αλήθεια είναι οι εκτεταμένες παρεμβάσεις αποκατάστασης, καλλωπισμού και καθαριότητας άλλαξαν όψη στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Κορινθίων, το οποίο  μεταμορφώνεται και αποκτά την φροντίδα και τις υποδομές που επιβάλλεται. 

Ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και η δημοτική αρχή, γνωρίζοντας καλά την αξία ειδικά της φετινής περιόδου αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις που έρχονται από τα προηγούμενα χρόνια παρεμβαίνει πολυεπίδα σε όλες τις παραλίες, αποκαθιστώντας την εικόνα τους και αναβαθμίζοντάς τες.  Η προσπάθεια του δήμου Κορινθίων είναι ένα σοβαρό δείγμα σεβασμού έναντι εκείνων που επενδύουν σε αυτές αλλά και στους πολίτες που τις επισκέπτονται για την ξεκούραση και τα μπάνια τους.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι: 
 
• Παρέμβαση με ειδικό μηχάνημα για τον καθαρισμό και την διαμόρφωση της παραλίας
• Πλύσιμο πεζοδρόμων – κάδων και φροντίδα πρασίνου
• Συντήρηση υπαρχόντων υποδομών (παγκάκια – φωτιστικά)
• Τοποθέτηση καινούργιων ντουζιέρων, ήδη έχουν τοποθετηθεί στα Καλάμια, ακολουθούν οι παραλίες σε Ποσειδωνία, Ιερατική, Κανταρέ αλλά και στις παραλίες όλων των Δημοτικών Ενοτήτων
• Τοποθέτηση ομπρελών για την χρήση τους από τους λουομένους
• Τοποθέτηση αποδυτηρίων για την διευκόλυνση των λουομένων
• Τοποθέτηση ναυαγοσωστών στην παραλία «Καλάμια» ως ορίζεται από τον χαρακτηρισμό της ως «πολυσύχναστη»

Παράλληλα, ο Δήμος Κορινθίων προκειμένου να καταστήσει την Κόρινθο προορισμό εσωτερικού τουρισμού ειδικά την φετινή χρονιά και να στηρίξει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, θα υλοποιήσει στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια στα ΜΜΕ των Αθηνών από τις αρχές Ιουνίου. 

Σε συνεργασία δε με τα καταστήματα της παραλίας θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις παράλληλες δράσεις που είναι αναγκαίες για το σκοπό αυτό.

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.