Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιαννισκάρι παραλία της Δυτικής Αχαΐας

Παραλία Γιαννισκάρι: Ο κρυφός παράδεισος της άγριας Δύσης της Αχαΐας

Αν θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας σε αβαθή, πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά και να ζήσετε την ομορφιά της άγριας παρθένας φύσης, τότε πρέπει να ταξιδέψετε στο Γιαννισκάρι, οπωσδήποτε!

Το Γιαννισκάρι μοιάζει σαν ένας κρυφός επίγειος παράδεισος που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αρκετά γνωστός σε όσους αγαπούν να κάνουν το μπάνιο τους με μία δόση περιπέτειας, έχοντας στο αίμα τους την αίσθηση του ταξιδιού αλλά και της απομόνωσης, σε ένα μέρος που θυμίζει την αγριάδα και την ομορφιά της παρθένας φύσης. 

Η παραλία βρίσκεται στην Δυτική Αχαϊα και συγκεκριμένα 5 km νότια του ακρωτηρίου Αράξου και 3 km δυτικά της λιμνοθάλασσας Καλογερά και 1 Km βορειότερα της παραλίας Καλόγριας. 

Για να φτάσεις στο Γιαννισκάρι χρειάζεται πρώτα να περάσεις από λόφους και απότομους δρόμους, γκρεμούς, να διασχίσεις το δάσος και αφού εκπληρώσεις την δύσκολη αυτή αποστολή, να σταθμεύσεις το αμάξι σου, με τον φόβο ότι εύκολα θα μπορεί να κολλήσει στην άμμο, μπαίνοντας σε άλλου είδους περιπέτειες. 

Η πρόσβαση από Πάτρα γίνεται μέσω Κάτω Αχαΐας - Λακκόπετρας. Στα λατομεία Αράξου πηγαίνουμε δεξιά ακολουθώντας την πινακίδα και τον ασφαλτόδρομο μέχρι τον οικισμό Ακρωτήριο Αράξου γνωστότερο ως Παραλίμνη. Εκει σε μια διασταύρωση πηγαίνουμε αριστερά (υπάρχει σχετική πινακίδα). Τα τελευταία 3 km μετά την Παραλίμνη είναι χωματόδρομος. Η παραλία έχει μήκος 750 μέτρα και πλάτος που κυμαίνεται από 25 έως 100 μέτρα και είναι αμμώδης. 

Τα νερά της είναι καθαρά, ζεστά και αρκετά ρηχά σε απόσταση 50 m από την ακτή, παρόμοια με την παραλία της Καλόγριας που βρίσκεται νοτιότερα. Η παραλία αν και δυσκολοπρόσιτη έχει αρκετό κόσμο και διαθέτει καντίνα, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Δείτε το βίντεο του Κώστα Γκέρτζου (Kostas Gertzos): 

 

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.