Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
παπάς μέσα σε γήπεδο

Παπάς αθλητικός ανταποκριτής σε γήπεδα με δημοσιογραφική ταυτότητα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται στα γήπεδα από ιερωμένο ο οποίος εμφανίζεται ως αθλητικός ανταποκριτής εφημερίδας

Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς, λέει μια παροιμία του θυμόσοφου λαού μας, ωστόσο φαίνεται ότι η λαϊκή ρήση δεν είχε προβλέψει την περίπτωση του παπά-δημοσιογράφου!

Περίπτωση η οποία δεν ανήκει καθόλου στη σφαίρα της φαντασίας, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, στην Ηλεία ένας ιερωμένος έχει βρει τον τρόπο τα ράσα να τον κάνουν και παπά και αθλητικό δημοσιογράφο!

Τα γεγονότα όπως αναλύονται στην ανακοίνωση της Ένωσης έχουν ως εξής: Ιερωμένος, χειροτονηθείς με όσα προβλέπει το τελετουργικό της εκκλησίας της Ελλάδας, είναι πλέον αθλητικός ανταποκριτής σε εφημερίδα της Ηλείας.

Για τις ανάγκες μάλιστα του έργου του, πέραν της ευλογίας του Κυρίου, έχει λάβει και την «ευλογία» της εφημερίδας συνοδευόμενη και από μια «δημοσιογραφική ταυτότητα» προκειμένου να ασκεί τα εγκόσμια καθήκοντά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην «ταυτότητα» αναφέρεται ότι οι αρχές «παρακαλούνται να του παρέχουν κάθε νόμιμη διευκόλυνση για την άσκηση του λειτουργήματός του».  

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν επαγγελματίες συντάκτες της Ηλείας, ο ιερωμένος έχει επανειλημμένα επιχειρήσει να καλύψει γεγονότα, πέραν των αθλητικών, αναρτώντας «ειδήσεις» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενα από φωτογραφίες, προτείνοντας μάλιστα σε συναδέλφους και συνεργασία.

 Σε μια εποχή που ο δημοσιογραφικός κλάδος εξακολουθεί να δέχεται ισχυρά πλήγματα, με την ανεργία να έχει εκτοξευθεί, τις εργασιακές σχέσεις να έχουν πλήρως απορυθμιστεί και τους συναδέλφους να απασχολούνται με αμοιβές πείνας, κάποιοι αδιαφορούν πλήρως.

Το ζήτημα πέραν της ιλαρότητας που το διακρίνει, διατρανώνει την τραγικότητα στην οποία έχει περιέλθει το δημοσιογραφικό λειτούργημα σε διαστάσεις που κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει, με την συμμετοχή και συνενοχή και Μέσων Ενημέρωσης.

«Καλούμε την διεύθυνση της εφημερίδας να ακυρώσει την «ταυτότητα» και να μην επιτρέψει την άλωση του δημοσιογραφικού χώρου από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με αυτό το λειτούργημα. Το δικό μας λειτούργημα…  

Δεν γνωρίζουμε εάν τα ράσα κάνουν τον παπά. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι  δεν κάνουν τον δημοσιογράφο», σημειώνει δηκτικά, καταλήγοντας η ανακοίνωση της Ένωσης.

Black friday home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.