Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γκάτζιος Παπαδάκης

Παπαδάκης: Εις υγείαν των κορόιδων θα χρηματοδοτούν επενδυτικά σχέδια με συντάξεις (Vid)

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης μιλά στον Άκη Γκάτζιο.

Θέματα όπως οι συντάξεις, η ιδιωτική ασφάλιση, ο στόχος των ευρωεκλογών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στον Άκη Γκάτζιο, στις Βρυξέλλες.

«Στη βάση συντάξεων που δεν θα μπορείς να ζήσεις με αυτές, είτε να ξαναδουλέψεις για 3-4 ώρες, όσο κρατάν τα πόδια σου, είτε να οδηγηθείς στα νύχια της ιδιωτικής ασφάλισης», αναφέρθηκε ο κ. Παπαδάκης μιλώντας για τις αλλαγές που ψηφίστηκαν από το ευρωκοινοβούλιο για το συνταξιοδοτικό, προσθέτοντας πως τα χρήματα που θα δίνουν οι πολίτες στους ασφαλιστικούς ομίλους δεν είναι σίγουρο πως θα τα πάρουν πίσω, καθώς αυτοί που τα λαμβάνουν έχουν δικαίωμα να να τα τζογάρουν και να τα επενδύουν κατά το δοκούν, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

«Η στρατηγική είναι να αποσυρθεί το κράτος από την χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εις υγείαν των κορόιδων θα χρηματοδοτούν επενδυτικά σχέδια, επενδύσεις για το χρηματιστήριο. Αυτά λέει το κείμενο για το συνταξιοδοτικό προϊόν, που ψηφίστηκε». (7:15)

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη:

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.