Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διαστημικός Σταθμός

Πάνω από την Πάτρα ο Διαστημικός Σταθμός

Το πέρασμα του ΙSS καταγράφηκε από τον πρόεδρο της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας "Ωρίων"

Μια σημαντική καταγραφή έκανε ο πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας "Ωρίων" Ανδρέας Παπαλάμπρου. Ο πρόεδρος με το τηλεσκόπιο και τον φωτογραφικό του εξοπλισμό κατέγραψε το πέρασμα του διεθνούς διαστημικού σταθμού (ISS) πάνω από την Πάτρα ενώ ήταν συνδεδεμένο με το SpaceX Crew Dragon, την πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη διαστημική αποστολή στην ιστορία.

Το κωνικού σχήματος σκάφος Crew Dragon διακρίνεται στη φωτογραφία, συνδεδεμένο με το κυρίως σώμα του ISS. Η κάψουλα Crew Dragon προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τους Αμερικανούς αστροναύτες Μπομπ Μπένκερ και Νταγκ Χάρλι και έτσι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η δεύτερη φάση της επανδρωμένης αποστολής στο διάστημα.

Διαστημικός σταθμός

 

H SpaceX του Έλον Μασκ είναι η 1η ιδιωτική εταιρεία την οποία εμπιστεύθηκε η NASA μία τόσο σημαντική αποστολή και όπως ευρέως γράφτηκε είναι η πρώτη φορά από το 2011 που πραγματοποιείται εκτόξευση επανδρωμένης διαστημικής αποστολής από Αμερικανικό έδαφος.

H Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας "ΩΡΙΩΝ" ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2001 και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σκοπό έχει την εκλαΐκευση και διάδοση της αστρονομίας, της αστροφυσικής και των επιστημών του διαστήματος. Για την επίτευξη των στόχων αυτών γίνονται ήδη σε συστηματική βάση ομιλίες, παρατηρήσεις του ουρανού και εκπαιδευτικές εκδρομές.
 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.