Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μεγάλες ελλείψεις σε διοικητικούς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Η ΚΝΕ καταγγέλει την διακοπή σίτισης

Με ανακοίνωσή της η οργάνωση Νεολαίας του ΚΚΕ διαμαρτύρεται για την περικοπή θέσεων σίτισης στους φοιτητές του

Σε μια σοβαρή καταγγελία για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προχώρησε η οργάνωση Νεολαίας του ΚΚΕ, αφού όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της έχουν περικοπεί θέσεις σίτισης στην εστία του Πανεπιστημίου. 

Η οργάνωση καταγγέλλει συγκεκριμένο γεγονός σύμφωνα με το οποίο δεν επέτρεψαν σε φοιτήτρια να πάρει το φαγητό της ενώ δικαιούνταν σίτισης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 
«Την Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η φοιτητική λέσχη χωρίς καμία προειδοποίηση δεν επέτρεψε σε φοιτήτρια να πάρει ο φαγητό της, η οποία είχε δικαίωμα σίτισης.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την φοιτητική μέριμνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ήταν ότι λόγω μείωσης του προϋπολογισμού της σίτισης του Πανεπιστημίου, που έγινε μάλιστα με υπουργική απόφαση, αποφασίστηκε η αναλογική(!) μείωση των θέσεων σίτισης στα τμήματα του Πα.Πελ. 

Ακόμα δεν ξέρουν οι φοιτητές με ποιον τρόπο θα συνεχίσουν τις σπουδές τους, αν θα ανοίξουν τα τμήματα τους, αν θα μείνουν στις πόλεις που νοικιάζουν με τα χίλια ζόρια σπίτι (να επισημάνουμε ότι στην Τρίπολη δεν υπάρχει φοιτητική Εστία). 

Όμως τώρα ξέρουν ότι δεν θα έχουν και το φαγητό που δικαιούνται! Τι θέλει να μας πει το Υπουργείο και το Πανεπιστήμιo; Μήπως ότι δεν σκοπεύει να ανοίξει ούτε τον Οκτώβρη; 

Μήπως ότι δε θέλει να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την συνέχιση των σπουδών μας; Είναι άλλος ένας από τους πολλούς  λόγους που οι φοιτητές είναι εξοργισμένοι. 

Το Υπουργείο δεν πήρε κανένα μέτρο, ίσα- ίσα από ότι φαίνεται μειώνει κιόλας τους προϋπολογισμούς, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για να συνεχίσουμε τις σπουδές μας. 

Απαιτούμε να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ το απαράδεκτο μέτρο της περικοπής των θέσεων σίτισης. Την ίδια ώρα μάλιστα που θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλους τους φοιτητές! Αναρωτιόμαστε σε τι βάθη μπορεί να φτάσει η υποκρισία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας όταν λέει ότι όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά. Τα ψέματα τελείωσαν. 

Η Κυβέρνηση και Υπουργείο να πάρουν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων, για να συνεχίσουμε όλοι οι φοιτητές τις σπουδές μας! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! 

Δε θα χαρίσουμε τη ζωή και τις σπουδές μας! Η περίοδος της πανδημίας αποδεικνύει ότι μόνη ελπίδα είναι ο συλλογικό αγώνας για όσα έχουμε ανάγκη. 

Οι φοιτητικοί Σύλλογοι, οι επιτροπές ετών τώρα να οργανώσουν τη διεκδίκηση με παρεμβάσεις στις διοικήσεις, κινητοποιήσεις και αλληλεγγύη για να εξασφαλίσουμε ότι κανένας συμφοιτητής μας δεν θα είναι μόνος του!»

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.