Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Νίκη Κεραμέως

Πανελλαδικές 2020: Ποια σενάρια προκρίνονται

Επιμένει η Νίκη Κεραμέως ότι η σχολική χρονιά δεν θα χαθεί και οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται στον αρχικό προγραμματισμό

Μεγαλώνει η αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων κάθε μέρα που περνάει χωρίς να ανακοινώνεται σαφές χρονοδιάγραμμα για την διεξαγωγή τους.  Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική χρονιά και ότι οι πανελλαδικές θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται στον αρχικό προγραμματισμό.

Το σενάριο του Σεπτεμβρίου, για την ώρα φαίνεται πως απομακρύνεται, και πλέον η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τη μείωση της εξεταστέας ύλης ώστε να φύγει ένα πρόσθετο άγχος των μαθητών της Γ΄ λυκείου.

Η κ. Κεραμέως πάντως δεν ενεργεί μόνη της καθώς περιμένει το… σήμα από τους ειδικούς ώστε να δει πότε θα αρχίσει να επιστρέφει η κανονικότητα στην εκπαίδευση. Μάλιστα η ίδια έχει προετοιμάσει τους μαθητές, όχι μόνο της Γ΄ λυκείου και για το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα.

Η υπουργός παραδέχτηκε και χθες 7.4.2020, ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων. Η αναστολή που είναι σε ισχύ καλύπτει και τις διακοπές του Πάσχα. Αυτό σημαίνει ότι υπό ομαλές συνθήκες τα σχολεία θα άνοιγαν στις 27 Απριλίου. Ωστόσο όπως σημειώνει: ««Υπάρχει σκέψη και για παράταση. Περιμένουμε τις συστάσεις των ειδικών για το πότε θα επανέλθουμε σε κανονικότητα».

Τα σενάρια για τις Πανελλαδικές

Σε ερώτημα για τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο, όπως να μην ανοίξουν τα σχολεία ή να υπάρχει κάποιου είδους εκ περιτροπής λειτουργία, η κ. Κεραμέως είπε ότι όλα είναι υπό εξέταση, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Για τις Πανελλαδικές, η υπουργός είπε ότι «θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στον Ιούνιο», δηλαδή στις ημερομηνίες που κατά κανόνα διεξάγονται, και πρόσθεσε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται σε μείωση της ύλης κάτι που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα εξής μέτρα:  
Η μείωση της ύλης για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους.
Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.
 

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.