Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πηγές Λέρνης

Το παλεύουν για το νερό - Ξεκινά καθαρισμός στις πηγές της Λέρνας

ΔΕΥΑΝ και ΔΕΥΑΑΡΜ ξεκίνησαν ενέργειες για την βελτίωση του φαινομένου της θολότητας - Σε ισχύ η σύσταση για αποφυγή κατανάλωσης.

Με νέα ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Ναυπλίου ενημερώνει πως σύμφωνα με τις σημερινές δειγματοληψίες στις πηγές υδροληψίας Λέρνη – Αμυμώνη παρατηρείται επιπλέον συνεχής βελτίωση της θολότητας του νερού, δηλαδή οι παραμετρικές τιμές μειώνονται καθημερινά προς τα ελάχιστα επιτρεπόμενα όρια. 

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. γνωστοποιεί επίσης πως προβαίνει σε διάφορες ενέργειες που θα συντελέσουν ως επικουρικές στην βελτίωση της θολότητας του νερού μέχρι τη σταδιακή εξάλειψή του. 

Μία από αυτές είναι και αυτή του καθαρισμού της πηγής της Λέρνης με εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργάτη και κατάλληλο για την περίσταση μηχανολογικό εξοπλισμό. 

Η διαδικασία αυτή θα γίνει άμεσα και από κοινού με την Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. καθώς από τις ίδιες πηγές υδροδοτείται και ο Δήμος Άργους - Μυκηνών.

Για το λόγο αυτό, σήμερα σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ψηφίστηκε η σχετική πίστωση για την εκτέλεση του έργου. 

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Ν. τονίζουν πως εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση για την αποφυγή της κατανάλωσης του νερού έως την πλήρη εξομάλυνση του φαινομένου που απ’ ότι φαίνεται από τις αναλύσεις που πραγματοποιούνται θα είναι χρονικά σύντομη. 

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.