Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
ΚΕΜΧ Ναυπλίου

Πακέτο στρατόπεδο και πεδίο βολής θέλει ο Κωστούρος

Μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο να στεγάσει υπηρεσίες και να δημιουργήσει χώρους αναψυχής. Στη δημοσιότητα το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.

Επιμένει ο Δήμος Ναυπλιέων για την παραχώρηση του στρατοπέδου που πλέον παύει να λειτουργεί ως Κέντρο Εκπαίδευσης Οπλιτών, αφού η κατάταξη από δω και στο εξής θα γίνεται σε σημεία υποδοχής κοντά σε μονάδες εκστρατείας. 

Στο πλευρό του ο Δημήτρης Κωστούρος έχει όλες τις δημοτικές παρατάξεις όπως φάνηκε και από το ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Φεβρουαρίου.

Το θέμα είχε συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του, με τον δήμαρχο Ναυπλιέων να επισημαίνει τα εξής:

«Η λειτουργία του ΚΕΜΧ Ναυπλίου μέχρι σήμερα αποτελεί γεγονός ιστορικής αξίας με επιρροή στην οικονομική και κοινωνική του τόπου.

Η τοπική κοινωνία του Ναυπλίου έχει αποδεχθεί, ενσωματώσει και βοηθήσει στη εύρυθμη λειτουργία του στρατοπέδου. Οι ανάγκες της άμυνας της χώρας και η οργάνωση του στρατού οδηγούν σε αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργείου σύμφωνα με τις οποίες οι νεοσύλλεκτοι δε θα παρουσιάζονται στα μέχρι τώρα Κέντρα Εκπαίδευσης του στρατού ξηράς (11 στρατόπεδα) αλλά σε στρατόπεδα Υποδοχής οπλιτών σε νησιά και  παραμεθόριες περιοχές. Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο το Κ.Ε.ΜΧ Ναυπλίου αλλά 11 στρατόπεδα.

Το ΚΕΜΧ θα συνεχίσει για κάποιο διάστημα να δέχεται για εκπαίδευση άλλες ειδικότητες.

Σε περίπτωση που το υπουργείο αποφασίσει το κλείσιμο του Κ.Ε.Μ.Χ ζητούμε την άμεση δρομολόγηση της παραχώρησης του στρατοπέδου και του πεδίου βολής στο δήμο και στην τοπική κοινωνία.

Οι πιθανές χρήσεις είναι Διοικητικό πάρκο (Δήμος - περιφέρεια κ.α.), στέγαση υπηρεσιών (πυροσβεστική, ΔΕΗ κ.α.), εκπαίδευση, αθλητισμός, χώροι πρασίνου και αναψυχής κ.α.

Σε περίπτωση που η λειτουργία του στρατοπέδου υποβαθμιστεί στο επίπεδο που αυτή τη στιγμή λέγεται ότι θα υποβαθμιστεί, η παραχώρηση στο  Δήμο είναι ΜΟΝΌΔΡΟΜΟΣ.

Απαιτούμε και μένουμε αμετακίνητοι σε αυτό που διεκδικούμε, γιατί το Ναύπλιο δικαιούται ειδική μεταχείριση, ως μοναδικός και  ξεχωριστός τόπος και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά».

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη όσα ειπώθηκαν από τον Δήμαρχο και μετά από διαλογική συζήτηση όπως καταγράφηκε στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος με οποίο  διατρανώνεται η αντίθεση του Δήμου σε μία πιθανή  υποβάθμιση του στρατοπέδου μέσω εκπαίδευσης άλλων ειδικοτήτων και εκφράζεται η βούληση για άμεση παραχώρηση όλων των χώρων του  ΚΕΜΧ, μεταξύ των οποίων και του πεδίου βολής στον Δήμο Ναυπλιέων.

Το Ψήφισμα έχει ως εξής:

«Η λειτουργία του ΚΕΜΧ Ναυπλίου μέχρι σήμερα αποτελεί γεγονός ιστορικής αξίας με επιρροή στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Η  τοπική   κοινωνία του  Ναυπλίου  έχει  αποδεχθεί , ενσωματώσει  και  βοηθήσει   στη εύρυθμη  λειτουργία  του  στρατοπέδου  . Οι ανάγκες  της άμυνας της χώρας  και  η  οργάνωση    του στρατού   οδηγούν σε αποφάσεις του αρμόδιου  Υπουργείου   σύμφωνα με τις οποίες   οι  νεοσύλλεκτοι   δε θα παρουσιάζονται  στα μέχρι   τώρα Κέντρα  Εκπαίδευσης του  στρατού    ξηράς  (  11 στρατόπεδα)   αλλά σε στρατόπεδα Υποδοχής οπλιτών σε νησιά  και  παραμεθόριες περιοχές.   Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο το Κ.Ε.ΜΧ Ναυπλίου αλλά 11 στρατόπεδα. 

Το  ΚΕΜΧ θα συνεχίσει  για κάποιο    διάστημα να δέχεται  για  εκπαίδευση άλλες ειδικότητες.

Σε περίπτωση που το υπουργείο αποφασίσει το κλείσιμο του Κ.Ε.Μ.Χ ζητούμε την άμεση δρομολόγηση της παραχώρησης του στρατοπέδου και του πεδίου βολής στο Δήμο και στην τοπική κοινωνία.

Οι πιθανές χρήσεις είναι Διοικητικό πάρκο (Δήμος - περιφέρεια κ.α.), στέγαση υπηρεσιών (πυροσβεστική, ΔΕΗ κ.α.), εκπαίδευση, αθλητισμός, χώροι πρασίνου και αναψυχής κ.α.

Σε περίπτωση που η λειτουργία του στρατοπέδου υποβαθμιστεί στο επίπεδο που αυτή τη στιγμή λέγεται ότι θα υποβαθμιστεί, η παραχώρηση στο  Δήμο είναι ΜΟΝΌΔΡΟΜΟΣ.

Για άλλες “χρήσεις” δεν αφήνουμε περιθώρια.

Απαιτούμε και μένουμε αμετακίνητοι  σε αυτό που  διεκδικούμε . Το  Ναύπλιο  δικαιούται  ειδικής μεταχείρισης , ως μοναδικός και  ξεχωριστός τόπος και αυτό αποδεικνύεται  καθημερινά.

Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες».

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κοντός Banner

 

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.