Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παιδίατρος

Παιδίατρος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ναυπλιέων από τη νέα σχολική χρονιά

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Μπούνου με τον σύλλογο γονέων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΑΝ, κ. Μπούνο, ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό του Δήμου όσον αφορά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις εγγραφών στα τμήματα των βρεφικών και των παιδικών σταθμών, καθώς στις ήδη υπάρχουσες δομές έχουν αυξηθεί τα τμήματα υποδοχής βρεφών. Έτσι, εκτός από τον πρώτο βρεφικό, ως αμιγώς βρεφικός θα λειτουργήσει επιπλέον ο έκτος, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα ακόμα τμήμα στον τρίτο σταθμό.

Όπως διαβεβαίωσε τους γονείς, τα ονόματα των παιδιών θα ανακοινωθούν έγκαιρα, ώστε μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη να έχει ξεκινήσει, ίσως και ολοκληρωθεί, η διαδικασία προσαρμογής των παιδιών. Για το ζήτημα του ανοίγματος των σταθμών τον Σεπτέμβριο, στην προηγούμενη συνάντησή που είχαν είχαν λάβει τη δέσμευση από τον κ. Μπούνο ότι θα εξεταστεί το θέμα ανεύρεσης χώρων στέγασης όλων των παιδιών, ώστε να λειτουργούν οι σταθμοί καθημερινά και όχι εκ περιτροπής. Όπως ενημερώθηκαν στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους, δεν έχουν γίνει κάποιες σχετικές ενέργειες.

Ο σύλλογος επιμένει στη θέση του ότι ο Δήμος θα πρέπει να ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος, προκειμένου να βρεθούν νέοι χώροι και να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή των παιδιών τους στους σταθμούς, για όλη τη διάρκεια την πανδημίας, με προστασία και ασφάλεια. Ο πρόεδρος τους ενημέρωσε επίσης ότι θα υπάρχει παιδίατρος στους σταθμούς και για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Τέλος, ο Σύλλογος έθεσε εκ νέου το θέμα μείωσης των τροφείων, μιας και η νέα χρονιά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για πολλές οικογένειες, και πήραν την απάντηση ότι τα τροφεία θα παραμείνουν στο 1,5%.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.