Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Επιμελητήριο Αργολίδας

Παγίδες για τις επιχειρήσεις της Αργολίδας

Κατανόηση και συμμόρφωση στο νέο κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR).

Tην Δευτέρα 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Επιμελητηρίου Αργολίδας ημερίδα την οποία διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων και το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, με θέμα «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων(ΕΕ)-679/2016».

Το θέμα παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο Γενικός Κανονισμός για την προστασία προσωπικών δεδομένων έχει άμεση εφαρμογή από 25 Μαϊου σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε., αντικαθιστώντας την ισχύουσα Οδηγία 95/46/ΕΚ και Εθνική νομοθεσία που την ενσωμάτωνε, δηλαδή τον Ν. 2472/1997.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος ,ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών της περιοχής στην ημερίδα.

Ο κ. Δαμούλος τόνισε επίσης την μεγάλη σημασία του θέματος και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εφαρμογής του κανονισμού αλλά και στις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες κατά την εφαρμογή του.

Ομιλήτριες ήταν η κ. Ελένη Διαφωνίδου,Νομικός, Ειδική συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Πιστοποιήσεων, η οποία παρουσίασε τις βασικές αρχές, υποχρεώσεις και δικαιώματα του Γενικού Κανονισμού, εξηγώντας τι αλλάζει στο καθεστώς προστασίας δεδομένων και πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο οι επχειρήσεις και η κ. Γεωργία Λειβαδάρου, Γενική Διευθύντρια του Διαβαλκανικού Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, η οποία αναφέρθηκε στο πλάνο συμμόρφωσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή στα βήματα και τη βασική μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρηματίες, ώστε να αναδιαμορφώσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους με βάση τις επιταγές του Γενικού Κανονισμού, ώστε να διασφαλίσουν επαρκή προστασία για τα προσωπικά δεδομένα και τη δυνατότητα άσκησης των υποκειμένων, όπως προβλέπονται.

Μετά το τέλος των ομιλιών διεξήχθη διάλογος με ερωτήσεις – απαντήσεις, όπου καταδείχθηκε η αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου, αφενός για την κατανόηση του νέου νομικού πλαισίου και αφετέρου για την ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της προσαρμογής.  

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.