Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ουρές για ένα εμβόλιο στο Άργος

Συνεχίζονται μέχρι τέλη Οκτώβρη οι εμβολιασμοί χωρίς ραντεβού στην ΤΟΜΥ Άργους
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 18 Οκτ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Με αφορμή την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού, η 1η ΤΟΜΥ Άργους πραγματοποίησε από 1-15 Οκτωβρίου έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης, εξέταση και συνταγογράφηση των εμβολίων έναντι του ιού της γρίπης καθώς και του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα στον ενδιαφερόμενο πληθυσμό.

Λόγω αυξημένης προσέλευσης και εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα συνεχιστεί στη μονάδα η εξυπηρέτηση των πολιτών χωρίς ραντεβού για έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης, εξέταση, συνταγογράφηση και εμβολιασμό σε άτομα ηλικίας 60 ετώνκαι άνω ή σε ομάδες υψηλού κινδύνου μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Απαραίτητα το ΑΜΚΑ και το βιβλιάριο.

Στο χρονικό διάστημα 1-15 Οκτωβρίου συνταγογραφήθηκαν 438 εμβόλια συνολικά, εκ των οποίων 291 έναντι του ιού της γρίπης, 78 έναντι του πνευμονιόκοκκου και 69 κατά του έρπητα ζωστήρα.

Στη μονάδα πραγματοποιήθηκαν από την επισκέπτρια υγείας Στεφανοπούλου Βασιλική και τις ΠΕ νοσηλεύτριες Μπόζνου Γεωργία και Σωτηροπούλου Ολγα, 255 εμβολιασμοί εκ των οποίων 149 αφορούσαν τον ιό της γρίπης, 49 τον έρπηταζωστήρα και 57 τον πνευμονιόκοκκο.

Ο εμβολιασμός αποτελεί την πιο αποτελεσματική παρέμβαση δημόσιας υγείας και πρόληψης μεταδοτικών νοσημάτων. Είναι ένα από τα ισχυρότεραόπλα του συστήματοςυγείας στην καταπολέμηση και εξάλειψηορισμένων ασθενειών και η καλύτερηάμυνα που έχουμεαπέναντι σε σοβαρές και ενίοτε θανατηφόρες μεταδοτικέςασθένειες που μπορεί να προληφθούν.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων 2018-2019 συστήνεται μεταξύ άλλων, σε όλα τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω ή των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, ο εμβολιασμός έναντι του ιού της γρίπης και του έρπητα ζωστήρα και σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ο εμβολιασμός κατά του πνευμονιόκοκκου.

 

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.