Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Λιμάνι Καλύμνου

Όταν οι αρχαίοι Αργείτες αποφάσισαν να γίνουν νησιώτες

Πως βρέθηκε ένα «Άργος» στην Κάλυμνο;

Το Άργος της Καλύμνου δεν έχει να ζηλέψει σε ιστορία από το Άργος της Πελοποννήσου, καθώς αποτελεί έναν από τους αρχαιότερα κατοικούμενους οικισμούς του ακριτικού νησιού.

Το χωριό πρωτοκατοικήθηκε από Αργείτες που εγκαταστάθηκαν εκεί, επιστρέφοντας από τον Τρωικό πόλεμο, δίνοντας στον οικισμό το όνομα «Άργος».

Άργος Καλύμνου

Το Άργος της Καλύμνου

Το μικρό και αραιοκατοικημένο χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 174 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και ανήκει στον δήμο Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου που βρίσκεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με τον «Καλλικράτη».

Το Άργος βρίκεται σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο της Καλύμνου και οι κάτοικοί του στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Ο επισκέπτης θα βρει νόστιμο σπιτικό ψωμί και αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα σε ένα χαλαρό και φιλόξενο περιβάλλον, για το οποίο φημίζεται το νησί.

Ευαγγελίστρια Άργους
Ευαγγελίστρια Άργους, Κάλυμνος - travelphotogallery.net, photo by Paula Hrešková

Στο οροπέδιο που περιβάλει το χωριό βρίσκεται το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο της Καλύμνου, ο ναός των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, ο οποίος λέγεται πως έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια ενός αρχαίου ναού.

Επίσης στο Άργος υπάρχουν η Ιερά Μονή της Ευαγγελίστριας και παρεκκλήσι αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Παϊσίου.

Το Άργος της Καλύμνου

Κάθε καλοκαίρι στο Άργος της Καλύμνου διεξάγεται η Γιορτή της Τσαμπούνας, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο παραδοσιακό νησιωτικό μουσικό όργανο.

Η Ευαγγελίστρια του Άργους:

Timelapse:

 

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.