Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ναύπλιο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος

Όταν Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες γυρόφερναν στο Τολό (Vid)

Η εκδήλωση με το Νίκο Λυγερό για τους ANZAC στην Ασίνη

Το Σάββατο 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο Ασίνης ομιλία με θέμα την συμβολή των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών στην Ελλάδα. Την οργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε το σωματείο «Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός όμιλος Ασίνης και Αγίας Παρασκευής» και συμμετείχαν  οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ασίνης, Αγίας Παρασκευής «Τσέλο» και ο Πανασιναϊκός Γ. Σ. 

Κεντρικός ομιλητής ο Καθηγητής Νίκος Λυγερός.

Η εκδήλωση περιελάμβανε:

- Τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων Αυστραλών και Νεοζηλανδών

- Μαρτυρία ενός 85χρονου που έζησε τις μάχες που έγιναν μεταξύ των Γερμανών και του εκστρατευτικού σώματος των συμμαχικών δυνάμεων.

- Ο κεντρικός ομιλητής Νίκος Λυγερός μας ανέλυσε τους λόγους της παρουσίας του εκστρατευτικού σώματος των ANZAC, στην Ελλάδα και την αυτοθυσία τους για την πατρίδα μας και στους δύο παγκόσμιους πολέμους που έζησε η χώρα μας.

- Διάλογο με το κοινό.

Το σωματείο ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Λυγερό για την ομιλία του και όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

Επίσης ευχαριστεί για την συμβολή τους, τον Δήμο Ναυπλιέων την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, το Ίδρυμα "Γεωργία Ι. Σαμαρτζή" και το χορηγό "ΞΕΝΟΝ".

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.