Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ποιά είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου που προτείνει ο Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε η τελετή στη Βουλή για την ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Με κύριο υλικό τα αντισηπτικά, περιορισμένη αυστηρά σε παρουσίες και με πρωτοφανή μέτρα πρόληψης πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα η ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου της πρώτης γυναίκας προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και λίγους υπουργούς ενώ τα κοινοβουλευτικά κόμματα απο τους αρχηγούς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους

Η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εκπροσωπήθηκε από 15 βουλευτές, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ το παρών έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και 5 βουλευτές. Παρόντες επίσης και οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης.

Μετά τη δοξολογία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφώνησε τον όρκο της προς το Σύνταγμα και την Δημοκρατία και ακολούθως υπογράφηκε από τον προεδρεύοντα, τον πρωθυπουργό και την κυρία Σακελλαροπούλου το επίσημο έγγραφο ανάδειξης της ως νέας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και από εκεί η κυρία Σακελλαροπούλου πήρε το δρόμο για την Προεδρεία της Δημοκρατίας όπου έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
 

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.