Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ομιλία του ψυχολόγου Ευάγγελου Ρέντα στο “Δαναό”

Ομιλία Ρέντα στον Δαναό: «Μήπως χάνω το έφηβο παιδί μου;»

Σε συνδιοργάνωση με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αργους.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μμ στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει ο Ευάγγελος Ρέντας, κλινικός και συμβουλευτικός ψυχοθεραπευτής Master, Bachelor Ψυχολογίας με θέμα: «Μήπως χάνω το έφηβο παιδί μου;»

Πρόκειται για συνδιοργάνωση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αργους και του συλλόγου Αργείων « Ο Δαναός».

Ο Ευάγγελος Ρέντας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος ΄Αργους.

Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες, Κλινική Κοινωνική Εργασία και Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Newcastle της Αγγλίας.

Εξειδικεύτηκε στις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Οικογενειακή και Συστημική προσέγγιση της Ψυχοθεραπείας με κύριο στόχο τη θεραπεία και Συμβουλευτική παιδιών, ζευγαριών και οικογενειών, που είχαν διαγνωσθεί με ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα.

Ερεύνησε τη μελέτη των πρώιμων σχέσεων μεταξύ των γονέων και των παιδιών τους, καθώς και τη δυναμική του οικογενειακού πλαισίου και τις κοινωνικές και προσωπικές τους ιστορίες, σχετικά με την ανάπτυξη δυσλειτουργικών μοτίβων, ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.

Επίσης την εμπειρία ψυχιάτρων, πάνω στην ψυχοπαθολογία της συνοχής των οικογενειακών δεσμών, σε διαγνωσμένους με σχιζοφρένεια ασθενείς, κάνοντας φανερή την παραδοξότητα και τη σύγχυση των «διπλών μηνυμάτων», που εκπέμπουν γονείς με ψυχοπαθολογία στα παιδιά τους.

Είναι Διοικητικό μέλος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Προγράμματος «Μελέτη και Εκπαίδευση σε Ανθρώπινα Συστήματα Συμπεριφοράς», πρώην πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχοντας εκπαιδευτεί και διδάξει πλέον τους μετεκπαιδευμένους Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς στη Συστημική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία.

Σήμερα συνεχίζει να δραστηριοποιείται ιδιωτικά στην περιοχή του Αργους με τη σύζυγό του λειτουργώντας υπό τη στέγη του ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙΝ.

Βρίσκεται στο ραδιόφωνο της Ι.Μ.Α. για 11η συνεχή χρονιά, έχοντας ταυτόχρονα στο βιογραφικό του ένα μεγάλο αριθμό εισηγήσεων και άρθρων.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.