Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

remax

Οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Επιδαύρου ομόρφυναν το προαύλιο του Αγίου Λουκά

ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 11 Ιουν. 2017
από admin

Δύο πέτρινοι όγκοι που βρίσκονται ο ένας πλάι στον άλλον: ο ένας είναι άµορφος απ΄τα βουνά της Αργολίδας, ανέγγιχτος από την τέχνη, ο άλλος έχει σφραγισθεί από την σμίλευση και έχει γίνει αναθηματική τιμητική επιγραφή.
 

Το Δ.ΙΕΚ Επιδαύρου πρόσέφερε στο νεόδμητο Άγιο Λουκά μια δηµιουργία στην οποία η τέχνη του γλύπτη έχει συμπεριλάβει βυζαντινή γραφή και φυτικά διακοσμητικά στοιχεία. Με αφαιρετική μέθοδο σχήματα και γράμματα προβάλλουν από την επίπεδη επιφάνεια του μαρμάρου. Στις παρυφές του έργου έχουν λαξευτεί φύλλα άγριας αμπέλου, βασιζόμενοι θεματικά στα κείμενα του ευαγγελίου «Εγώ ειμί η άμπελος», Ιω. ΙΕ΄1.
 

Το έργο αποτελεί τεκµήριο της ιστορίας της σχολής, αποτέλεσε για τρεις εβδομάδες µία καθαρά διδακτική εργαστηριακή άσκηση κι εκφράζει το συλλογικό πνεύμα. Επιλέχθηκε η λιθοξοΐα να εκπροσωπήσει την παρουσία της σχολής στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του αγίου Λουκά, διότι η γλυπτική τέχνη περιέχει φέρουσα ιστορική ικανότητα διήγησης.
 

Να σημειωθεί πως η τέχνη της γλυπτικής στην Αργολίδα παρουσίασε μεγάλη ακμή στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. Αργείος ο μεγάλος γλύπτης Αγελάδας, μαζί του μαθήτευσαν οι μέγιστοι γλύπτες της Αρχαιότητας Μύρων, Πολύκλειτος και Φειδίας. Οι καθαρά τιμητικές επιγραφές, ασυνήθιστες ως τον 5ο αιώνα π.Χ. παρουσιάζονται στην Επίδαυρο, σημαντική πόλη και σημαντικό Ιερό του αρχαίου κόσμου και χρονολογούνται τον 4ο π.Χ
 

Ετικέτες

Επίδαυρος ΔΙΕΚ Επιδαύρου Άγιος Λουκάς

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.