Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρμάτα 2019 Σπέτσες

Οι Σπέτσες γιορτάζουν

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η ΑΡΜΑΤΑ.

Όπως κάθε χρόνο το δεύτερο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, έτσι και φέτος λαμβάνει χώρα η περίφημα Αρμάτα, το παραδοσιακό φεστιβάλ που διοργανώνεται στις Σπέτσες και συγκεντρώνει πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Οι φετινές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνουν χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, μουσικά αφιερώματα, παρουσιάσεις βιβλίων,παραδοσιακούς χορούς και φυσικά ιστορικές αναπαραστάσεις και κανονιοβολισμούς. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, τα δρώμενα κορυφώνονται με την αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας στο ιστορικό λιμάνι των Σπετσών με τη συνοδεία εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων στην πλατεία του Ποσειδωνίου.

Αρμάτα 2019 Σπέτσες

Ιστορική αναδρομή

Είναι γνωστό ότι το νησί των Σπετσών έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση και την επακόλουθη σύσταση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Όταν το 1821 ξέσπασε η επανάσταση, οι Σπετσιώτες ήταν οι πρώτοι που σήκωσαν τη σημαία της Επανάστασης στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας τη νύχτα της 8ης Σεπτεμβρίου έχει καταγραφεί ως ένα από σημαντικότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821. 

Ο τουρκικός στόλος σε μια ύστατη προσπάθεια να ανεφοδιάσει το Ναύπλιο έπλευσε προς τον Αργολικό Κόλπο με σχέδιο να επιτεθεί πρώτα εναντίον των Σπετσών και  ύστερα κατά της Ύδρας. Ο Κοσμάς Μπαρμπάτσης με μία ηρωική κίνηση πήδηξε στη πρύμνη του πυρπολικού με στόχο την ανάφλεξη της τουρκικής ναυαρχίδας. Η ναυαρχίδα αναφλέγεται και καταποντίζεται και ο τουρκικός στόλος αρχίζει να υποχωρεί.

 

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.