Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι Σπέτσες γιορτάζουν

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου η ΑΡΜΑΤΑ.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 6 Σεπ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Όπως κάθε χρόνο το δεύτερο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, έτσι και φέτος λαμβάνει χώρα η περίφημα Αρμάτα, το παραδοσιακό φεστιβάλ που διοργανώνεται στις Σπέτσες και συγκεντρώνει πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Οι φετινές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνουν χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, μουσικά αφιερώματα, παρουσιάσεις βιβλίων,παραδοσιακούς χορούς και φυσικά ιστορικές αναπαραστάσεις και κανονιοβολισμούς. Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, τα δρώμενα κορυφώνονται με την αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας στο ιστορικό λιμάνι των Σπετσών με τη συνοδεία εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων στην πλατεία του Ποσειδωνίου.

Αρμάτα 2019 Σπέτσες

Ιστορική αναδρομή

Είναι γνωστό ότι το νησί των Σπετσών έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση και την επακόλουθη σύσταση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Όταν το 1821 ξέσπασε η επανάσταση, οι Σπετσιώτες ήταν οι πρώτοι που σήκωσαν τη σημαία της Επανάστασης στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας τη νύχτα της 8ης Σεπτεμβρίου έχει καταγραφεί ως ένα από σημαντικότερα γεγονότα της Επανάστασης του 1821. 

Ο τουρκικός στόλος σε μια ύστατη προσπάθεια να ανεφοδιάσει το Ναύπλιο έπλευσε προς τον Αργολικό Κόλπο με σχέδιο να επιτεθεί πρώτα εναντίον των Σπετσών και  ύστερα κατά της Ύδρας. Ο Κοσμάς Μπαρμπάτσης με μία ηρωική κίνηση πήδηξε στη πρύμνη του πυρπολικού με στόχο την ανάφλεξη της τουρκικής ναυαρχίδας. Η ναυαρχίδα αναφλέγεται και καταποντίζεται και ο τουρκικός στόλος αρχίζει να υποχωρεί.

 

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.