Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι πολίτες της Αργολίδας ενημερώθηκαν για τις ΖΟΕ

ΔημοσιεύτηκεΤρί. 2 Δεκ. 2014
από admin

Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Χωρικός Σχεδιασμός – Η Νέα Προοπτική στην Ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου και ώρα 6μ.μ. στην Αίθουσα Διαλέξεων του Επιμελητήριου Αργολίδας.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ιδιαίτερο  ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες της περιοχής, υποψήφιους επενδυτές και ιδιοκτήτες γης στις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου ( ΖΟΕ) του Νομού Αργολίδας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος, ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του τη σημασία αυτού του θέματος για την περιοχή και τον αναχαιτιστικό ρόλο της μη ρύθμισης των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου, έως σήμερα, στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού. Ο κ. Δαμούλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε την ηγεσία και το επιτελείο του ΥΠΕΚΑ για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα οι πολίτες της Αργολίδας  για τις πολιτικές του εν λόγω Υπουργείου στο θέμα αυτό που ταλανίζει δεκαετίες την περιοχή.
 

Κεντρικός Ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ενημέρωσε το κοινό για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από το Υπουργείο όσον αφορά τον χωρικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της χώρας. Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι με τη στενή συνεργασία του Δήμου Άργους –Μυκηνών, του Επιμελητηρίου Αργολίδας και του ΥΠΕΚΑ, οι ΖΟΕ της ευρύτερης περιοχής του Νομού,  θα είναι οι πρώτες ζώνες στην Ελλάδα που με τεκμηριωμένο και επιστημονικό τρόπο θα αλλάξουν, ενώ σε λίγους μήνες θα υποβληθεί και το πολυαναμενόμενο Προεδρικό Διάταγμα στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Για τα τεχνικά ζητήματα της μελέτης και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, τοποθετήθηκαν σχολαστικά ο κ. Σωκράτης Αλεξιάδης, Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και ο κ. Θεοδόσιος Ψυχογιός, Διευθυντής Πολεοδομικού Σχεδιασμού ΥΠΕΚΑ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου κ. Γεώργιος Διδασκάλου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας κ. Αναστάσιος  Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών κ. Δημήτρης  Καμπόσος, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άργους κ. Φώτιος Κολεβέντης και πλήθος επιχειρηματιών  και επαγγελματιών  που είχαν άμεσο ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου και τις αλλαγές όσον αφορά τις χρήσεις γης.

 

Ετικέτες

Ημερίδα Χωρικός σχεδιασμός Άργος Επιμελητήριο Αργολίδας Γιάνης Μανιάτης Γιώργος Διδασκάλου Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Άργος ΖΟΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.