Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

remax

Οι πόλεις των Φιλικών περιδιαβαίνουν από το Άργος

Στο βιβλίο επιδιώκεται η ανάδειξη της σημασίας του κινήματος της Φιλικής Εταιρείας ως προάγγελου της Επανάστασης του 1821.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 19 Φεβ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους-Μυκηνών, η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών, το Βιβλιοπωλείο Εκ Προοιμίου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσιάζουν το βιβλίο «Οι πόλεις των Φιλικών: οι αστικές διαδρομές ενός επαναστατικού φαινομένου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:30 στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: η Όλγα Κατσιαρδή-Hering, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και Επιστημονική Επιμελήτρια του τόμου, η Μαρία Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του οικείου τμήματος και ο Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος-Ιστορικός.

Οι πόλεις των φιλικών

Το βιβλίο είναι έκδοση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και αποτελεί τα Πρακτικά της ημερίδας που συνδιοργάνωσε το Ίδρυμα με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Ιανουάριο του 2015, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας.

Μέσα από τις εισηγήσεις που περιλαμβάνονται στον τόμο, επιδιώκεται η ανάδειξη της σημασίας του κινήματος της Φιλικής Εταιρείας ως προάγγελου της Επανάστασης του 1821, αλλά και η επαναπροσέγγιση της ιστορίας των κοινωνικών ομάδων που παρείχαν την στήριξή τους στην Εταιρεία με έμφαση στα αστικά περιβάλλοντα που φιλοξένησαν τη δράση της, καθώς αυτά ήταν περισσότερο ευαίσθητα στις γενικότερες ανακατατάξεις και τις αναζητήσεις της εποχής.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.