Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Με κομμένη την ανάσα στους τσακώνικους βράχους του Λεωνιδίου!

Οι «μετανάστες του lockdown» στο Λεωνίδιο

Ευρωπαίοι που εργάζονται αναγκαστικά, πλέον, εξ αποστάσεως επιλέγουν την Ελλάδα ως μέρος κατάλληλο για να περάσουν την καραντίνα

Ένα πρωτότυπο κύμα μετανάστευσης έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του lockdown από ευρωπαίους εργαζομένους, οι οποίοι αναγκαστικά εργάζονται, πλέον, εξ αποστάσεως και επιλέγουν την Ελλάδα και άλλες χώρες του Νότου για να περάσουν την καραντίνα. 

Οι ιδιότυποι αυτοί "μετανάστες του lockdown" εντοπίζονται και στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Αρκαδία όπου περιμένουν υπομονετικά την πανδημία να περάσει.

Μία εξ αυτών η Μανόν Λουσάρ, αποφασισμένη να μην περάσει ξανά καραντίνα κλεισμένη στο διαμέρισμά της στο Παρίσι, όταν είδε ότι πλησιάζει το νέο lockdown, έβαλε σε εφαρμογή το plan Β. 

«Στις αρχές του χρόνου βρέθηκα για πρώτη φορά στην Αθήνα για δύο πρότζεκτ με τη Vogue Greece και η πόλη σας ήταν για μένα μια αποκάλυψη», εξηγεί η 28χρονη Μανόν, που εργάζεται ως μοντέλο και ως εκ τούτου ταξιδεύει πολύ. «Εκτοτε σκεφτόμουν να επανέλθω στην Αθήνα, έστω για έναν μήνα, για το αττικό φως, ταυτόχρονα όμως αγαπώ τη φύση και είμαι παθιασμένη με την ορειβασία· ήξερα, λοιπόν, ότι υπάρχουν ορειβατικοί προορισμοί στην Ελλάδα». Εχοντας εξασφαλίσει μερικές εβδομάδες χωρίς φωτογραφίσεις, η Μανόν εγκαταστάθηκε στο Λεωνίδιο για τη δεύτερη καραντίνα. 

«Εδώ οι ρυθμοί ζωής είναι αργοί, οι άνθρωποι πολύ ευγενικοί και εξοικειωμένοι με εμάς τους ορειβάτες», περιγράφει. «Η Αρκαδία επιβεβαιώνει τη φήμη της ως τόπος απολαύσεων, έχω ενθουσιαστεί με την ποιότητα των φρούτων και των λαχανικών». Φυσικά, κάνει ορειβασία και αναπνέει τον καθαρό αέρα που στην πρώτη καραντίνα στερήθηκε, μπορεί να αγναντεύει τον ανοικτό ορίζοντα. Μετανιώνει μόνο που δεν έφερε τον σκύλο της από τη Γαλλία.  

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.