Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λίμνες Αργολίδας

Οι μαρτυρικές Λίμνες από αέρος (Vid)

Φόρος τιμής στην Τοπική Κοινότητα Λιμνών του Δήμου Άργους – Μυκηνών.
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 8 Φεβ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Οι Λίμνες Αργολίδας από ψηλά σε ένα πολύ όμορφο drone - video που επιμελήθηκαν οι Γιάννης Κακούρος και Κώστας Κόλλιας.

Όπως επισημαίνεται: «το έργο τούτο είναι φόρος τιμής, σε όλους εκείνους που με την πανάρχαια τεχνική της ξερολιθιάς συγκράτησαν στους αιώνες το λιγοστό χώμα τούτης της ξερής γης και το μετέτρεψαν σε πηγή δύναμης και δημιουργίας».

Οι Λίμνες είναι χωριό του Δήμου Άργους - Μυκηνών και με βάση την απογραφή πληθυσμού της Ελλάδας του 2011 έχουν 734 μόνιμους κατοίκους. Οι κάτοικοι του χωριού εδώ και αιώνες διατηρούν ως και στις μέρες μας,την Αρβανίτικη διάλεκτο και οτιδήποτε έθιμο την συνοδεύει, καθιστώντας έτσι το χωριό ένα απο τα πιο ονομαστά Αρβανιτοχώρια της Αργολίδας. Το χωριό απέχει 26,5 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, 19,4 χιλιόμετρα από το Άργος και βρίσκεται πάνω στον ορεινό όγκο του Αραχναίου. Οι κάτοικοί του ασχολούνται ως επί το πλείστον με την κτηνοτροφία, μετά την εγκατάλειψη της καπνοκαλλιέργειας τη δεκαετία του 2000. Συγκαταλέγεται στα "μαρτυρικά χωριά" της χώρας μας καθώς τον Μάιο του 1944 οι Γερμανοί εκτέλεσαν 87 κατοίκους κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που έκαναν στην περιοχή.

Επίσης το χωριό φημίζεται για τα παραδοσιακά Αρβανίτικα εδέσματα του όπως η γκιόσα (πρόβατο ή γίδα στο ξυλόφουρνο),τα χειροποίητα μακαρόνια γκόγκλιες καθώς και άλλα εδέσματα ενώ και η παραδοσιακή κεφαλογραβιέρα Λιμνών έχει ονομαστή αξία διότι παράγεται απο τα ντόπια γάλατα των κτηνονοτρόφων του χωριού.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org