Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Λουτρά Ωραίας Ελένης

Οι ιαματικές πηγές της Κορινθίας όπου κολυμπούσε η Ωραία Ελένη

Τα Λουτρά Ωραίας Ελένης είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Πλέον αναγνωρίστηκαν και ως ιαματικά από το κράτος. Drone video από τον οικισμό.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 8 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Στην διαδρομή από τον Ισθμό προς την Επίδαυρο, ο μικρός οικισμός που πήρε το όνομά του από την Ωραία Ελένη, προσφέρεται για μπάνιο το καλοκαίρι. Το παραθαλάσσιο χωριό σφύζει από ζωή κυρίως τα Σαββατοκύριακα, λόγω της εύκολης πρόσβασης και της μικρής απόστασης, από την Αθήνα.

Υπάρχουν δύο παραλίες και κατά μήκος τους βρίσκει κανείς αρκετά καταλύματα, ταβέρνες και καφετέριες. Λίγα μόλις μέτρα από τον παραλιακό δρόμο ξεκινούν ελαιώνες ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται εξοχικά και κατοικίες.

Τα χωριό πήρε το όνομά του από την Ωραία Ελένη, που υπήρξε η αφορμή του Τρωικού πολέμου.

Η Ωραία Ελένη φέρεται να έκανε στις ιαματικές πηγές τα μπάνια της για να διατηρεί την ομορφιά της.

Λουτρά Ωραίας Ελένης

Τα Λουτρά Ωραίας Ελένης αναγνωρίστηκαν πρόσφατα, με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους σε ιαματικές πηγές και αναμένεται μέσω της αξιοποίησής τους να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, προσελκύοντας επενδύσεις στον ιαματικό τουρισμό, στην προσπάθεια του υπουργείου για ενίσχυση κάθε μορφής εναλλακτικού τουρισμού, αξιοποιώντας τον φυσικό πλούτο της χώρας.

Το νερό της πηγής που αναβλύζει σε τρία σημεία στην βάση ενός βράχου, δίπλα στην θάλασσα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία, είναι μια πηγή γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων στην περιοχή, που η ντόπιοι γνώριζαν την αξία της, αλλά δεν είχε αναγνωριστεί ως ιαματική.

Λουτρά Ωραίας Ελένης

Ο φυσικός πόρος «νερό Λουτρών Ωραίας Ελένης», έχει θερμοκρασία 20,1ο C, η παροχή νερού των πηγών είναι 100 κυβικά ανά ώρα και ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως υπερτονικό, χλωριονατριούχο, ασβεστούχο, οξυανθρακικό, στροντιούχο, βρωμιούχο, βοριούχο, αλκαλικό, υπόθερμο ιαματικό νερό.

Το νερό των πηγών της Ωραίας Ελένης μπορεί να χρησιμοποιείται για λουτροθεραπεία και ενδείκνυται για νοσήματα μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, για νοσήματα περιφερικού αγγειακού συστήματος, καθώς και για δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις. Ταυτόχρονα το νερό των ιαματικών πηγών αντενδείκνυται για μεταδοτικά νοσήματα, συστηματικά και κακοήθη νοσήματα, αλλά και για ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Διαδρομές από το Ναύπλιο προς τα Λουτρά Ωραίας Ελένης:

 

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.