Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νίκος Γόντικας

Οι χαβούζες ζουν και μας απειλούν

Νίκος Γόντικας: Από σκουπιδότοπο καταστράφηκε η Ελαφόνησος

Με δήλωση του ο Περιφερειακός Συμβούλος Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Γόντικας τονίζει για τους ΧΑΔΑ:

Η καταστροφή της γνωστής παραλίας του Σίμου στην Ελαφόνησο που προξένησε και τεράστια οικονομική καταστροφή στους κατοίκους που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και την ελαιοπαραγωγή, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες των δυνάμεων της πυροσβεστικής, η συστηματική υποχρηματοδότηση , η έλλειψη μέσων και μέτρων πρόληψης πυρκαγιών, έπαιξαν και παίζουν καταλυτικά αρνητικό ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις. Το γεγονός επίσης ότι η φωτιά ξεκίνησε από σκουπιδότοπο δεν μας προκαλεί εντύπωση.

Υπάρχουν ευθύνες. Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Πελοπόννησο με τη διαχείριση των απορριμμάτων, η μη αποκατάσταση των ΧΑΔΑ είναι βασικές αιτίες της καταστροφής, μαζί βέβαια με την παντελή έλλειψη συντήρησης των δασών, των αντιπυρικών ζωνών, των μέσων πυρόσβεσης.
·         Ζητάμε την πλήρη προστασία της περιοχής απέναντι στις αναπτυξιακές βλέψεις διαφόρων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
·         Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, αξιοποιώντας όλη την επιστημονική γνώση και τα τεχνικά μέσα.
·         Να αποζημιωθούν στο 100% της ζημιάς οι απασχολούμενοι στον τουριστικό κλάδο, εργαζόμενοι και μικροεπιχειρηματίες, όπως και οι μικρομεσαίοι αγρότες και μελισσοκόμοι.

 

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.