Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λαμπαδηδρομία Παλαμήδι

Οι Ευέλπιδες τίμησαν τον πορθητή του Παλαμηδίου (Pics)

Το Ναύπλιο θυμάται τον Στάικο Σταϊκόπουλο και τα παλικάρια του - Γίνεται θεσμός η λαμπαδηδρομία με κατάληξη το κάστρο.

Ξεκίνησαν από την Παρασκευή οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 196η επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδίου με τα σχολεία στην πρώτη γραμμή. Χθες το απόγευμα την σκυτάλη παρέλαβαν οι Ευέλπιδες σε ρόλο λαμπαδηδρόμου.

Η λαμπαδηδρομία που γίνεται στα πλαίσια του Παλαμήδειου Άθλου, διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, και αν μη τι άλλο αποτελεί ένα ενδιαφέρον θέαμα. Ξεκίνησε από το Φουγάρο συναντώντας στον δρόμο της το Στρατόπεδο, το Λιοντάρι των Βαυαρών και το Νοσοκομείο πριν καταλήξει στον ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου. Μετά από μία σύντομη, σεμνή τελετή, άρχισε από κει η άνοδος για το Παλαμήδι από τα σκαλιά.

Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος μπήκε στο κάστρο και άναψε τον βωμό μαζί με τον Δήμαρχο του Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τα φώτα του Παλαμηδίου έσβησαν συμβολικά και έμεινε μόνο η φλόγα να καίει.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται και ολοκληρώνονται σήμερα με απόδοση τιμών στον πορθητή Στάικο Σταϊκόπουλο, καθώς επίσης και τα δρομικά αγωνίσματα του Παλαμηδείου Άθλου.

Εορταστικές εκδηλώσεις απελευθέρωση Ναυπλίου

Λαμπαδηδρομία Παλαμήδι

Λαμπαδηδρομία Παλαμήδι

Λαμπαδηδρομία Παλαμήδι

Λαμπαδηδρομία Παλαμήδι

Λαμπαδηδρομία Παλαμήδι

Λαμπαδηδρομία Παλαμήδι

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.